Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Inzendingen: 340
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Elke stem telt
© Henny A.J. Kreeft op .
Aantal hits: 578

Gelukkig, ook de derde verkiezingen dit jaar zijn weer achter de rug; soms word ik er toch wel een beetje moe van, al dat ‘gebral en gepraat en …’ op tv. Eén keer verkiezingen per jaar moet eigenlijk wel genoeg zijn. Mochten er dan meer nodig zijn, doe me in het vervolg een lol, alles in één keer, zijn we daar ook weer van af.


En nu ben ik wel benieuwd, hoe vaak iemand dit jaar gestemd heeft en of men überhaupt gestemd heeft, maar ja, vragen dan doe we niet, misschien dat er nog een enquête een keer opgezet gaat worden. En dan weten we weer wat er allemaal dit jaar is gebeurd: 2019 het jaar van de verkiezingen, het jaar van het tweegevecht tussen twee haantjes, die direct absoluut niets te maken hadden met de op dat moment lopende verkiezingen … maar ja … het gerucht gaat dat het al van te voren gepland was. Ik weet er niets van, u mag het zeggen.


Maar waar ik vreselijk om verlegen zit, zijn de gegevens van het stemgedrag van jongeren in onze maatschappij en met name de allochtone jongeren, de jonge moslims. Wat zouden deze jonge mensen in onze maatschappij stemmen, gestemd hebben of helemaal niet gestemd hebben? Tenslotte zijn deze jonge mensen wel de personen die met het stemmen de richting van de politiek kunnen beïnvloeden.


Natuurlijk geldt dat voor alle jongeren die gaan stemmen, want jongeren hebben de toekomst, echter ik ben zeer benieuwd naar het stemgedrag van jongeren van allochtone afkomst. Hebben deze jongeren nog vertrouwen in de toekomst, hebben ze nog vertrouwen in de toekomst van Nederland en zien ze daar voor zichzelf een plaats in? Tenslotte zijn deze jongeren ook een onderdeel van onze maatschappij.


Nu weet ik ook wel, dat de ene verkiezingen meer personen trekt dan de ander; ik hoef alleen maar naar mezelf te kijken: ik ben voor alle drie dit jaar de deur uitgegaan en naar het stemlokaal gelopen, maar als u me eerlijk vraagt, wat ik bij de verkiezingen van de Waterschappen moest kiezen, geen flauw idee … kwestie van ogen dicht, wat aanwijzen en daarna maar snel het hokje rood maken; het verstand op nul, blik op oneindig, achteruit het hokje uit en wegwezen. En als u nu aan mij vraagt, waar ik op gestemd heb: geen flauw idee. Eerlijk gezegd, zit ik hier ook niet zo mee.


Maar de andere verkiezingen zouden beter moeten zijn gegaan, maar dit jaar trokken me de verkiezingen niet echt zo, ik werd er niet door geraakt. Als je dan twee kemphanen met hun haantjesgedrag laat op tv met elkaar zien staan te bekvechten, twee haantjes, die zelf niets te maken hebben met de Europese verkiezingen, dan denk ik toch echt, dat men het niet zo goed begrijpt op de tv … totaal niets te maken met de verkiezingen op dat moment.

Op dat moment komt er een licht van de tv, die zegt: de verrassing van de Europese verkiezingen in Nederland is Frans Timmermans van de PvdA. Vind je het gek? Die deed tenminste nog mee met deze verkiezingen, die twee haantjes niet, alhoewel er één van de twee op de achtergrond aan het hengelen is voor een hoge Europese functie.  Persoonlijk zeg ik: niets meer aan doen en laten gaan.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Elke stem telt"

Geschreven door Henny A.J. Kreeft . Geplaatst in Blog.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart