Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Column
Inzendingen: 340
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Goodbye Body
© Eggerik Dockx op .
Aantal hits: 311

Is het niet stilaan tijd om de koe bij de horens te vatten. Stoppen om moeder aarde te besmeuren. Stoppen met elkaar te vertrappelen. Stoppen met sterven aan vreselijke ziektes. En waarom niet, stoppen met te sterven.   Geen dwergpasjes maar een  ongeëvenaarde gigantische reuzensprong. Dit door alles in te zeetrzn op het downsizen. Het downsizen van wat al de ellende veroorzaakt, namelijk , het menselijk lichaam. Terugkeren naar de massa van bij de start van onze evolutie. Toen waren we een drietal cellen groot. Maar die dan eveneens de natuurlijke complexiteit hebben om alles te kunnen blijven ervaren wat ons vandaag zo uniek maakt. Vergelijk het met de  kracht van een smartphone.Die is oneindig veel meer dan de kracht van de eerste generatie mainframe computers. Maar neemt een fractie van de plaats in.. Ons lichaam is een  enorme energievreter die enkel dient om onze geest van zintuigen te voorzien.  Als we erin slagen ons te verkleinen naar de grootte van 1 cel , zou de gehele wereld bevolking passen in een regenton.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Goodbye Body"

Geschreven door Eggerik Dockx . Geplaatst in Blog.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart