Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

383 Hits

Publicatie op:
EEN LIKE VOOR EEN JA-WOORD

EEN LIKE VOOR EEN JA-WOORD

Van bruidstaart tot trouwportret: op veel bruiloften is alles tot in de puntjes geregeld. Toch zie je steeds meer dat mensen tijdens hun bezoek aan een bruiloft er toe overgaan, niets meer op hun social media zetten. Daarom vragen steeds meer bruidsparen de gasten om hun smartphone paraat te houden, blijkt uit een peiling die ik deed voor mijn blad :Absurdistisch MagazineNL:

"Op onze bruiloft hebben we gezegd dat wij het fijn vinden als mensen de dag helemaal via een scherm beleven", vertelt Elleke van der Trougraag (69) uit Bedorvendam. Ze is afgelopen januari getrouwd, toen het nog kon, en is heel blij dat ze de gasten gevraagd heeft om alles op social media te zetten tijdens de bruiloft: "Tegenwoordig, ook vóór Corona, wordt best wel weinig op Facebook gezet. En wij vinden dat juist per se nodig. Voor je het weet sta je nergens op het internet," aldus Elleke.

Zoals bijna iedereen heeft Elleke ook vrienden op Facebook die ze nooit gezien heeft en die ze zelfs niet eens persoonlijk kent. Die mensen moeten van haar persé , al haar trouwfoto's zien: "Iedereen van mijn familie was al op het huwelijk. Dat die mijn trouwfoto’s niet zien, maakt mij geen reet uit. Die zijn verder toch niet belangrijk. Ik wil juist dat al mijn onbekende Facebook vrienden mijn foto’s zien. Ik bedoel, het zijn de "likes" die het leven geslaagd maken.."

Uiteindelijk heeft iedereen zich op de bruiloft eraan gehouden, en alles op social media gezet inclusief een pikante foto waarop te zien is hoe de gulp van Elleke's verse man per ongeluk open staat. Prachtige foto, vindt ook Elleke. Met name het duidelijk zichtbare lijden van haar man op dat moment. Zeer authentiek, vinden haar Facebookvrienden, die deze foto met 89394 likes op Facebook beloonden en de foto daarmee een “ viral” status verleenden en Elleke haar "one- minute- finest- moment".

En Elleke en haar man zijn zeker niet de enigen die bewust omgaan met social media bij het organiseren van hun bruiloft. Uit een peiling van Absurdistisch MagazineNL blijkt dat 43 procent van de bruidsparen vraagt aan hun gasten veel foto's te delen op social media tijdens hun bruiloft. Een grotere groep, 97 procent, vraagt hun gasten zelfs om elke seconde een foto te maken. Tegenwoordig met Corona ligt dat percentage iets lager omdat veel bruiloften illegaal worden gevierd.

Unieke momenten:

Onze eigen trouwfotograaf, van ons blad Absurdistisch Magazine NL, Riek van der Groezeligen,  herkent dit beeld heel goed. Zij heeft zelfs een prijs gewonnen met een foto waarop een bruid, die een geniale facebook-trouwfoto wilde maken maken, haar bruidegom een zetje gaf zodat deze van de trap kukelde . Dat leverde een dwarslaesie op voor de bruidegom maar de tweehonderddertigduizend likes, de viral-status en de van Facebook gedownloade foto van de val, op een ereplaats boven het bankstel thuis, maakten véél, zo niet alles, goed.

Dit was Paco voor AbsurdistischMagazine NL.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "EEN LIKE VOOR EEN JA-WOORD"

© Paco Painter
21.11.20
Feedback:
Hij is weer goed. Kleine taalcorrectie: het is per se en niet persé ;-)
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.11.20
Feedback:
Prachtig verhaal, hoe krijg je het verzonnen! Van mij ook een like!
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.11.20
Feedback:
Een like voor dit verhaal. Hahahahahaha
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.11.20
Feedback:
Van het begin tot het eind in een deuk gelegen. Heerlijk sarcastisch!
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig