SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Een ander soort lach

Publicatie: 26.07.2022 | Lien Busschaert
Ik heb me wel eens afgevraagd wat negativiteit eingelijk in de wereld doet. Mensen bekijken zichzelf en keuren hun eigen gezicht af. Dan gaan ze weer eens klagen over hoe slecht ze het hebben in vergelijking met anderen. Ik zeg niet dat dit voor iedereen geldt, maar overal waar ik ga, zie ik het fenomeen verschijnen. Velen zijn niet tevreden met zichzelf en de mensen om hen heen. Ik kan het niet begrijpen. Ik zie niet in wat het voor nut heeft om onzeker te zijn over jezelf. Want iedereen is toch mooi? Mensen begrijpen me niet. Ik lach altijd, ben vrolijk en opgewekt. Maar ja, wat weet ik van de wereld? Ik ben nog maar een kind. Hoe kan ik andere mensen hun gevoelens begrijpen? Het antwoord is simpel. Dat kan ik niet.
Sommige mensen noemen me raar en anders, gewoon omdat we elkaar niet begrijpen. Zelf noemen ze zich down en dat is een van de woorden die ik geleerd heb in het middelbaar. Down? Die term was me eerst ongekend, maar toen werd me uitgelegd dat het zoiets is als je heel slecht voelen. Ik begrijp nog steeds niet waarom iedereen in mijn klas elkaar down of depressief noemt. Misschien is dat iets van de nieuwe generatie. Ik weet het alleszins niet.
Hoe dan ook, ik blijf lachen, waardoor ik de enige ben die met een geheven kin en rechte rug achter een stoel staat, terwijl de rest hun rug buigt en vermoeid naar beneden kijk. Ik probeer hen vaak op te fleuren, maar het is nooit goed. Het lijkt wel alsof ze allemaal 'down' willen zijn. 
Ik vind het dus vreemd dat mensen altijd zo neerbuigend tegenover zichzelf zijn. Maar wat begrijp ik, als optimist, nu van de gevoelens van anderen? Mensen stoten me van zich af wanneer ik probeer te helpen. Maar waarom? Is het omdat ik een ander soort lach heb? Is het omdat ik nog nooit met hangende schouders het klaslokaal ben binnengekomen? Het is alsof er een wolk van negativiteit boven de mensen die ik zie, hangt.
Dus, ik verwacht niet dat iedereen me plots begrijpt, dat iedereen net zoals ik altijd blijft lachen. Maar kunnen we niet eens een keer die negativiteit van ons afwerpen en elkaar toelachen, ook al voelen we ons klein? Mensen kijken vaak naar hun uiterlijk en vinden het dan weer niet goed of er zit weer een puist in de weg. Ik vind die niet perfecte kantjes juist prachtig, maar ik kijk dan ook niet naar mensen hun uiterlijk. Het gene waar ik me vooral op focus zijn de ogen, want die zijn bij iedereen een pareltje. Dus als je in het vervolg aan jezelf twijfelt, kijk dan in je ogen en zie wat voor pracht je met je meedraagt.
 
(Zouden jullie misschien je mening hierover kunnen delen? Ik wil graag weten wat anderen denken over een negatief zelfbeeld en hoe vaak dit wordt gezien, aangezien ik vrees dat met de sociale media dit probleem steeds groter wordt.)

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
27.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed om te horen, dat je zo positief in het leven staat. 'Down' kan zowel een hype zijn als een realiteit. Wat ik goed vind aan jouw blog, is dat je het weliswaar niet begrijpt, maar ook geen waardeoordeel erover geeft. Je weet vaak nooit hoe het echt zit. ik denk, dat uiteindelijk iedereen wil graag gewenst zijn, als wie hij is. Deze blog zet tot nadenken en vraagt om reactie. goed gedaan. de reden dat ik toch geen vijf sterren geef, is dat het volgens mij wel met wat minder woorden kan.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
26.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ja Lien, die hang naar zwartgalligheid, melancholische depressiviteit, het zich erin blijven wentelen, het voortdurend fulminerend spuien van afkeuring, zichzelf slachtofferen... Het lijkt voor sommige mensen wel een fuik waar zij nog nauwelijks uit kunnen ontsnappen, omdat zij dit gewoonweg niet willen.
Het is een vreemd verschijnsel, die hang naar onvrede en ongeluk. Ik denk dat heel wat mensen dit ooit wel eens ervaren hebben, ikzelf niet uitgezonderd. Dat zouden we eigenlijk eens aan een socioloog kunnen voorleggen. Wat denk jij, Lieven Vandekerckhove?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.