Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 241

donderdag 26 maart

© Luc Verschuren op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

 De beurs blijft verbazen.

  Het meeste gaat zoals verwacht maar uitzonderingen zijn er altijd te vinden. Zo verbaas ik me over het koersverloop van het aandeel Grandvision. Deze optiekketen met winkels van onder andere Pearl laat een koersverloop zien dat doet denken aan een non event.

  De koers is van een slordige € 27,50 gekelderd naar € 16,55 om in enkele dagen weer terug te komen op € 24,7 (slotkoers gisteren). Dit verbaast me.

 Dat een dergelijk koersverloop niet voor alle aandelen gelden zal moge duidelijk zijn, natuurlijk zal eea met de tijd herstellen maar een volledig herstel zoals bij Grandvision zal niet voor iedereen weggelegd zijn. ASML, ASMI, DSM zijn naar mijn mening kandidaten die dat wel zullen doen evenals Adyen, al blijft deze nu nog wat achter.

  SBM Offshore is door de aard van de werkzaamheden waarmee het bedrijf zich bezighoudt interessant voor koersherstel. De financiële sector is dat naar mijn mening niet, terwijl daar alle ogen op gericht zijn.

  Banken in de huidige vorm hebben hun langste tijd gehad, dat is mijn stellige overtuiging. Mensen willen niet langer zo behandelt worden, niet langer deel uitmaken van het gegraai. Een systeem waar iedereen deel uit van moet maken omdat het administratief te volgen is. Initiatieven zoals bitcoin en andere betalingsmogelijkheden zijn daar tekenen van.

  De luchtvaartsector zal natuurlijk gered worden, dat staat wel vast maar er zullen ook genoeg, vooral kleinere bedrijven omvallen die hun vaste kosten nergens op kunnen verhalen, zoals de huur van het pand etc. Bedrijven de online zijn, zoals Amazon en Aliexpress zullen gewoon verder groeien met alle voor- en nadelen van dien.

  De start is in elk geval weer rood vandaag.

  Wie het weet mag het zeggen.

 

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : donderdag 26 maart

Aantal hits voor dit artikel: 120
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Die streep
| Esther Goesinne | Kort verhaal