Voor schrijvers, door schrijvers
 • Blogs

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Blog

Jouw verhaal hier toevoegen?

donderdag 26 maart

 De beurs blijft verbazen.

  Het meeste gaat zoals verwacht maar uitzonderingen zijn er altijd te vinden. Zo verbaas ik me over het koersverloop van het aandeel Grandvision. Deze optiekketen met winkels van onder andere Pearl laat een koersverloop zien dat doet denken aan een non event.

  De koers is van een slordige € 27,50 gekelderd naar € 16,55 om in enkele dagen weer terug te komen op € 24,7 (slotkoers gisteren). Dit verbaast me.

 Dat een dergelijk koersverloop niet voor alle aandelen gelden zal moge duidelijk zijn, natuurlijk zal eea met de tijd herstellen maar een volledig herstel zoals bij Grandvision zal niet voor iedereen weggelegd zijn. ASML, ASMI, DSM zijn naar mijn mening kandidaten die dat wel zullen doen evenals Adyen, al blijft deze nu nog wat achter.

  SBM Offshore is door de aard van de werkzaamheden waarmee het bedrijf zich bezighoudt interessant voor koersherstel. De financiële sector is dat naar mijn mening niet, terwijl daar alle ogen op gericht zijn.

  Banken in de huidige vorm hebben hun langste tijd gehad, dat is mijn stellige overtuiging. Mensen willen niet langer zo behandelt worden, niet langer deel uitmaken van het gegraai. Een systeem waar iedereen deel uit van moet maken omdat het administratief te volgen is. Initiatieven zoals bitcoin en andere betalingsmogelijkheden zijn daar tekenen van.

  De luchtvaartsector zal natuurlijk gered worden, dat staat wel vast maar er zullen ook genoeg, vooral kleinere bedrijven omvallen die hun vaste kosten nergens op kunnen verhalen, zoals de huur van het pand etc. Bedrijven de online zijn, zoals Amazon en Aliexpress zullen gewoon verder groeien met alle voor- en nadelen van dien.

  De start is in elk geval weer rood vandaag.

  Wie het weet mag het zeggen.

 

Dit artikel delen?
 • Hits: 24
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal