Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 241

Dinsdag 17 maart

© Luc Verschuren op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Alweer een bloedrode dag op de beurs. Is er dan geen lichtpunt te bekennen?

 Jawel hoor, en wel in het volume. De verhandelde hoeveelheid ondersteund niet langer de paniek. Een eerste voorzichtig signaal van een op handen zijnde herstel. Er zijn nog steeds meer verkopers in de markt dan kopers maar de aantallen worden minder. Het verstand krijgt zo dadelijk weer de bovenhand.

 2020 is nu al een bijzonder jaar terwijl we net in de 12e week aangekomen zijn. Er komen er nog 40.

 De waarden zijn voor beursbegrippen ongekend. Diverse aandelen zijn ruim 50% van hun waarde kwijt. Uitschieters naar nog meer en wat minder zijn er natuurlijk ook. Ahold, ASML en Randstad sluiten de dag zelfs af in het groen. Dat is enkel Flow Traders gegund in de Midkap index. Zoals al getipt sloten ook Curetis (Pharma) en Fastned (Laadpunten) in het groen. Curetis laat zelfs een plus zien van 84%! Stel je voor dat je met 1000 euro instapt, en er ruim 1800 voor terugkrijgt. Mooi rendement.

 Grondslag voor deze stijging is de voorbarige conclusie (hé, vaker gezien!) van de nimmer aflatende en altijd aanwezige geruchtenmachine die haar oog heeft laten vallen op de Duitse firma Curevac. Dit bedrijf is in een ver gevorderd stadium om het Coronavirus te bestrijden. De investeerder Dietmar Hopp, alom vergruisd in Duitsland, dreigt nu uit te groeien tot nationale held.

 Dat ook Trump zijn oog heeft laten vallen op juist deze firma bewijst de komst van de CEO van ditzelfde bedrijf aan het witte huis nu al 2 weken geleden. Zonder opgaaf van redenen is de CEO van vandaag op morgen vervangen. De Duitse regering geeft het bedrijf per direct een kapitaalinjectie van 80 miljoen euro. Het vijandelijk bod van Trump lijkt hierdoor voorlopig van de baan.

 Curetis is op geen enkele wijze gelieerd aan Curevac maar toch. Curetis blijkt een detectiekit op de markt te kunnen brengen voor een snellere manier van testen. Uiterst speculatief aandeeltje maar zeker het volgen waard. Het zou mij persoonlijk niets verbazen als er een dezer dagen € 5.-- of € 10 per aandeel wordt betaald, waar nu € 0,829 in de boeken staat. Gisteren kon je het aandeel trouwens nog aanschaffen voor € 0,39 terwijl de hoogste koers ooit, € 11,-- is geweest. Dat die koers voorbij gegaan wordt, zou mij …....inderdaad, niet verbazen.

 Ook Forfarmers sloot in het groen samen met enkele fondsen meer. De grote daling lijkt voorbij maar zeker weten is er niet bij op de beurs, dus ook vandaag niet. De opening is in elk geval groen. Dat is al een lichtpunt(je).

 

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Dinsdag 17 maart

Aantal hits voor dit artikel: 218
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Dinsdag 17 maart Guido Aerts 17-03-2020 10:10
Rop, er bestaat momenteel een nieuwe rubriek: Informatief artikel. Naar mijn bescheiden mening horen jouw beursartikelen daar eerder thuis.
# RE: Dinsdag 17 maart Ewald Hagedorn 17-03-2020 10:30
Guido, ik wil geen polemiek veroorzaken, maar als je de uitleg van de redactie leest over de rubriek 'Informatie' artikel,' dan zie je dat die rubriek is bedoeld om andere schrijvers te informeren over alle aspecten van het schrijven en het schrijverschap.
Rops beursstukken zijn in de rubriek Blogs volkomen juist geplaatst. Als het onderwerp je niet interesseert, dan verplicht niemand je die blogs te lezen.
# RE: Dinsdag 17 maart Ewald Hagedorn 17-03-2020 10:31
'Informatief artikel'
# RE: Dinsdag 17 maart Guido Aerts 17-03-2020 10:54
Ik heb het tegen Rop!
# RE: Dinsdag 17 maart Ewald Hagedorn 17-03-2020 11:03
Had je dat ook gezegd als ik het met je eens was geweest?
# RE: Dinsdag 17 maart Hans Van Battel 17-03-2020 10:36
Mee eens, in zover dergelijke rubriek thuis hoort op S. ...

S. is beslist een schrijverspodiu m. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het plezier van het schrijven. Als het plezier van het lezen vergald wordt door bvb een handleiding te plaatsen van een mixer zonder een verdere literaire evolutie/ontkno ping/zielsuitin g... , dan eigen ik me het recht toe -als lezer- om dit te catalogeren als vervuiling van de website, zelfs als de schrijver ervan hier plezier aan beleeft!
# RE: Dinsdag 17 maart Ewald Hagedorn 17-03-2020 10:44
Hans, niemand verplicht je iets te lezen. Door dat wel te doen (eigen keus) vergal je voornamelijk je eigen plezier. Verder kun je niet verwachten dat alles aan jouw persoonlijke smaak voldoet.
Vergeet ook niet dat dit een site is voor amateurschrijve rs die voor iedereen openstaat, of je nou over veel of weinig literair talent beschikt.
De site biedt genoeg andere rubrieken om plezier aan te beleven.
# RE: Dinsdag 17 maart Hans Van Battel 18-03-2020 22:04
Ewald, ik kan niet weten wat ik niet wil lezen zolang ik dit niet heb gedaan hé...
Verder lijkt elke commentaar op de mijne er telkens op te wijzen dat je zulke publicaties ook niet echt op prijs stelt, of vergis ik me? Ik vind in elk geval nergens enige kritiek (positief of negatief) van jou op deze ingezonden stukken. Laten we stoppen met commentaren op commentaren op commentaren te geven.
Ik sta open voor verdere dialoog via m'n interne mailbox.
# RE: Dinsdag 17 maart Guido Aerts 17-03-2020 11:24
Neen, Rop, want nu lees ik dit bij de uitleg over een 'informatief artikel':
We publiceren geen artikelen die slechts het uitdragen van een persoonlijke mening tot doel hebben en/of niet relevant zijn voor onze bezoekers.
Dus toch maar blijven bloggen...

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Zeg maar dag!!!
| Pieter Wouter Broekharst | Kort verhaal