Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: Blog
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Die abfahrt

Publicatie: 08 februari 2021

Mijn auto heeft kapsones. Dat is ook niet zo gek als je ziet met hoeveel liefde zij vanmorgen uitgegraven is door manlief. Alvast opgewarmd, klaar gewreven en geborsteld voor de reis naar huis. Mijn metalen lady gedraagt zich nadien alsof zij elk moment de ‘tocht der tochten’ moet aanvaarden. Nog net niet frozen maar wel heftig brommend, trillend, ronkend zet ze de pas erin. Comme une escargot! Werkelijk! Met tachtig over de snelweg, dat vond ‘la pensionada’ dan ook hard zat.
De opluchting was duidelijk enorm groot, toen vierwielerlief vanuit haar bumperhoek de finish, lees het thuisfront, zag opdoemen. Als een COVID-patiënt die naar de IC afgevoerd wordt, zo kroop zij haast bevend de laatste meters vooruit. Allemachtig!
Alsof zij als een olifant door mij, Hannibal, over de Alpen werd gejaagd. Aanstellerig stuk blik! Haast stuiterend kwam ze de oprit op en boorde haar neus quasi-elegant in de heuvel van sneeuw dat zich dankzij de sneeuwjacht binnen twee dagen voor mijn deur had opgehoopt. En mevrouw Ford vertikte het daarna om ook maar één centimeter naar voren te gaan en stond dus met haar metallic ‘ass’ nog op de stoep. Kolerekar!  
Zij deed me denken aan die mop van die Belg die de zee overzwemt en dan bij de laatste meters zegt:’ ik kan niet meer, ik ga terug.’ Aan me nooit niet! Mon deo! Niet mijn voiture! Godzijdank zijn er nog mensen die in dit hondenweer een hond hebben, ik snap nu de zin van die uitdrukking pas goed, dus twee hondenbezitters heb ik haast gesommeerd om mijn verwende luiwagen een duwtje te geven.  
Zo, toen la bella bolide eindelijk na een kwartier duwen op haar derrière op haar favoriete plekje stond zag ik het al meteen: die komt deze week niet meer van haar plekje af. Zij heeft zich genoegzaam in de remise gezet evenals haar chauffeuse,  dus ik ben bang dat haar liefhebbende vrouwtje, oftewel MOI, deze week zelf auto mobiel zal moeten zijn. 

WAARDERING
HITS
493
AANGEPAST: 08-02-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
09.02.21
Graag je feedback a.u.b.:
Leuk verhaal. Pak haar maar goed in, ze kan het nog wel eens koud krijgen deze week.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 09.02.21
    Hahahaha, ja die komt niet meer van haar plekje af! Bedankt voor je waardering.
09.02.21
Graag je feedback a.u.b.:
Heel erg leuk geschreven, Annemarie. Ik heb het met heel veel plezier gelezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig