Voor schrijvers, door schrijvers
 • Blogs

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Blog

Jouw verhaal hier toevoegen?

Derde Strandrolstoelbeurs

Voor de derde editie van de Europese Beachwheelchairbeurs (strandrolstoelbeurs) nemen Sailability Belgium vzw en 4 Example vzw samen de organisatie op zich. Als locatie kiezen ze ook dit jaar Blankenberge. Tal van strandrolstoelen, offroad stoelen en hulpmiddelen zullen vrij te gebruiken zijn op het strand van Blankenberge. Dit wordt dankzij de samenwerking tussen beide verenigingen uitgebreid met zeilen en strandzeilen (afhankelijk van de weersomstandigheden) waardoor het nog meer een totaal plaatje zal zijn dan de eerdere twee edities. Het zal dus een strand en zee evenement worden. “Hopelijk sluit de zon zich daarbij aan, want wie wil nou geen zon-, zee-, strandgevoel” zegt Tarik Houbrechts, initiatiefnemer 4 Example vzw.

“4 Example vzw laat wederom zien dat mensen met een beperking of minder mobiele mensen kunnen genieten van een zorgeloze dag aan zee. Tijdens het strand en zee weekend willen we ook de aandacht vestigen over de mogelijkheden   en hulpmiddelen die er zijn om het strand toegankelijker te maken als je minder mobiel bent ” gaat Kristel Jonckheere verder. Ook willen we mensen bewust maken rond de problematiek waar mindermobiele mensen mee geconfronteerd worden bij een dagje aan zee. 

Dat ze daarvoor samenwerken is volgens Tarik Houbrechts een logisch gegeven. Het strand eindigt waar de zee begint en daar willen we gebruik van maken: het evenement zal de bezoeker de mogelijkheid geven om ook eens te genieten van een zeiltochtje op onze Noordzee.

De VZW Sailability heeft als moto “Iedereen moet kunnen zeilen!”.   Ze maken zeilsport mogelijk voor iedereen, ook mensen met een beperking, gaande van een visuele, auditieve, psychische, mentale tot fysieke beperking.

Philippe Van der Hofstadt, voorzitter van Sailability Belgium (www.sailability.be) sluit af met de volgende woorden: “We hebben besloten om deze strandrolstoelbeurs te ondersteunen om de volgende 2 redenen. “Door samenspel scoren” is ons tweede motto. Hierbij willen we samen met 4 Example vzw de mensen met een beperking aantonen dat strand, zee en zeilplezier voor iedereen toegankelijk en mogelijk is. In iedere Vlaamse provincie, kan men al inclusief zeilen. Sailability Belgium wil dit in alle Belgische provincies waarmaken.”  

Er staan ook deze editie tal van Nederlandse standhouders die gratis strandrolstoelen laten testen en gebruiken. Net als vorige edities verwachten de organisatoren veel Nederlandse passanten.

Het is een gratis evenement.
www.beachwheelchairbeurs.be


Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 146
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…