Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

346 Hits

Publicatie op:
De zee is stervende

De zon dooft langzaam, maar zeker, uit. De zee sterft een trage dood. De vissen zullen ons niet overleven. Wij zullen ons niet overleven. Niets of niemand overleeft, alles en iedereen is de pineut.

Heb je nog een appeltje te schillen met iemand, denk dan eens aan onze vergankelijkheid. Doe het nu, niet later en zeker niet nooit.

We gaan allemaal ons einde tegemoet. Balanceren op een afgrond doen we, ook al hebben de meesten er geen benul van. Anderen doen dat dan weer in treurnis, nog weer anderen houden de leut erin. Tot ook zij De Grote Gelijkmaker recht in de ogen kijken. Dan weten alle mensen het antwoord, op werkelijk alle vragen die ze gehad hebben. Was het goed, of was het niet goed? Daar draaide altijd alles om. Hein heeft een wreed gevoel voor humor.

Ik dans op die afgrond. Ik dans over die dunne lijn, tussen leven en dood. Met taal, voornamelijk. Ik ben, wat je noemt, een kunstenaar. Ik zeg dat niet, andere mensen zeggen dat. Ik dans omdat het allemaal op zal houden, en dit het moment is dat je leeft. Dan kan je maar beter dansen.

Ik dans helemaal niet op een afgrond, vond dat gewoon cool om eens te zeggen. Met taal dansen tussen leven en dood ook ... Slaat helemaal nergens op. Maakt gelukkig niet uit, het kan morgen al voorbij zijn.

Schil dat appeltje.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De zee is stervende"