Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

De zee is stervende

| Jorre Vanbaelen

De zon dooft langzaam, maar zeker, uit. De zee sterft een trage dood. De vissen zullen ons niet overleven. Wij zullen ons niet overleven. Niets of niemand overleeft, alles en iedereen is de pineut.

Heb je nog een appeltje te schillen met iemand, denk dan eens aan onze vergankelijkheid. Doe het nu, niet later en zeker niet nooit.

We gaan allemaal ons einde tegemoet. Balanceren op een afgrond doen we, ook al hebben de meesten er geen benul van. Anderen doen dat dan weer in treurnis, nog weer anderen houden de leut erin. Tot ook zij De Grote Gelijkmaker recht in de ogen kijken. Dan weten alle mensen het antwoord, op werkelijk alle vragen die ze gehad hebben. Was het goed, of was het niet goed? Daar draaide altijd alles om. Hein heeft een wreed gevoel voor humor.

Ik dans op die afgrond. Ik dans over die dunne lijn, tussen leven en dood. Met taal, voornamelijk. Ik ben, wat je noemt, een kunstenaar. Ik zeg dat niet, andere mensen zeggen dat. Ik dans omdat het allemaal op zal houden, en dit het moment is dat je leeft. Dan kan je maar beter dansen.

Ik dans helemaal niet op een afgrond, vond dat gewoon cool om eens te zeggen. Met taal dansen tussen leven en dood ook ... Slaat helemaal nergens op. Maakt gelukkig niet uit, het kan morgen al voorbij zijn.

Schil dat appeltje.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 49

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Nederland in de Tropen /24 juli 2019

Geschreven door ©Inspiratiewater EE. Geplaatst in Blog.
Het is 24 juli 2019. 's Middags tegen vier uur klimt de temperatuur steeds hoger en bereiken we al de 38 graden. Niet eerlijk, er was 37 voorspeld. Alles plakt, alles klee...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!