Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De stille macht van ICT

Echt, soms word ik gek van al die sites, overal kan je de kennis vandaan halen en dat ben ik ook steeds aan het doen, studie matig,  maar soms trap ik met mijn ogen open in een diepe val. En dan is het elke keer weer een probleem om uit die val te komen. 


Nieuwssite
Een jaar of tig geleden wilde ik mijn nieuwssite met gesharede artikelen over Palestina bij een provider onderbrengen en dan zoek je een ‘goede’ provider. Na verloop van tijd had ik er één gevonden en dat ging best wel goed, ja, ja …. in het begin. Maar op het moment dat mijn site wat groter werd, kreeg ik dagelijks problemen. Problemen van foutmeldingen in hele grote letters op mijn scherm, traagheid die alleen maar opliep, medewerkers van de site die alleen maar riepen dat ik een server voor mezelf moest inrichten bij hun en ga zo maar door. 

Maar een echt goed antwoord kreeg ik niet en de problemen werden alleen maar groter; het liep zo erg uit de hand, dat ik soms maar 2 artikelen per uur kon plaatsen, terwijl ik er normaal tussen de 10 en 15 kan doen. Dus ik steeds maar in overleg met de provider maar die kwam steeds alleen maar met de opmerking: “Een eigen server in de cloud”. 

Ja, dus niet hé ! Dus ik de laatste maanden maar eens de markt op en wat denk je wat: dichterbij dan ik zelf wist, was de oplossing: een goede vriend als ZZP'er in de ICT die de kant en klare oplossing aangaf: de site bij hem neerzetten, wel in de cloud, maar geen server voor mij alleen, en al mijn problemen verdwenen als sneeuw voor de zon. Tevens sneller en goedkoper. Hulde, voor deze jongeman. 

Maar toen mijn grootste fout in het kader van de oude provider: ik had nog wat maanden in mijn contract, die al betaald waren en vroeg of men het restant geld wilde terugstorten. Het woord ‘terugstorten’ is in de ICT wereld onbekend, hoe ik het in mijn hoofd durfde te halen, alsof ik een smerig woord had uitgesproken. 


Curriculum Vitae
Maar het kan nog erger. In een vlaag van verbetering van mezelf, wilde ik mijn cv eens wat moderniseren, want dat had ik al jaren niet gedaan, daar het niet nodig was. Ik weer het internet afstruinen en ik vond zo maar een site waarop ik mijn cv kon invullen en zelfs kon  printen. Het bleek dat ik er een bedrag voor moest betalen, maar wat ik niet had gezien, dat er ergens stond, dat dat bedrag elke maand automatisch afgeschreven zou worden, en daar kwam ik dus maanden later achter toen ik mijn rekening aan het natrekken was voor iets wat ik betaald had. Ik zag dat elke maand een bepaald bedrag werd afgeschreven voor het gebruik van mijn cv op die site. Hoe krijgt men zo iets in zijn bolle kop? 

Dus ik eerst maar eens een seintje gegeven, dat dat niet kan, maar echt meewerken was er niet bij. Dus ik maar eens met mijn bank overlegd wat ik hier aan kon doen en die adviseerde het geld terug te halen. Daar heb ik dus een opdracht voor gegeven, maar toen begon die site heel hard te sputteren, want bij elke keer dat er teruggehaald werd, schijnt het dat de site een bedrag moet betalen. Helaas daar ken ik de fijne kneepjes niet van. 

De bank heeft het geld teruggehaald, maar nu word ik bedolven onder de incasso’s van die site waar mijn cv op staat, die ik overigens nergens gebruikt heb. 


Ik weet echt niet, waarom dit soort zaken zich kunnen voordoen op het internet, maar het schijnt dus wel zo te zijn, dat de sites cq. providers ontzettende hoeveel macht op het internet hebben en dan spreek ik nog niet eens over het darknet, want zover ben ik nog nooit afgedaald. Ik vind dit soort zaken al zwart genoeg.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 102
(Gemiddelde waardering 1 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten