Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

494 Hits

Publicatie op:
De periodieke keuring

Op enig moment in het leven komt er een moment dat men via de huisarts een uitnodiging voor een periodieke keuring, een zogenaamde medische APK, krijgt. Het staat een ieder helemaal vrij om er op in te gaan, ieder zijn eigen mening, en ik heb het ook een tijd niet gedaan, maar deze keer heb ik het eens wel gedaan. Gevoelsmatig … 


Maar ja, dan moet ook alles goed lopen, en dat was natuurlijk bij mij niet het geval. Ik had de urinebuis meegenomen, maar dat had meteen naar het lab gemoeten en daar had ik dus ook bloed moeten laten afnemen. Volgende keer beter. Kijk, natuurlijk is het van belang om te weten of je suiker verhoogd is in je bloed of je eiwitspiegel in je urine, maar dat zegt nog steeds niet hoe je je voelt. 
Je innerlijke ik wordt niet ‘gekeurd’ en laat nu daar juist mijn interesse te liggen. Ik ben altijd heel druk geweest, overal tegenaan bemoeien in een gesprek, overal een grapje er in gooien, de gebraden haan uithangen. Maar de laatste tijd ben ik een stuk rustiger geworden, niet zo nadrukkelijk aanwezig - behalve dan met schrijven misschien - en niet meer met elk gesprek bemoeien. Gewoon rustiger, minder praten.


Ik kreeg natuurlijk meteen het etiket depressief opgeplakt van allerlei kanten en als ik naar de wereld kijk klopt dat wel redelijk; ik kan wel janken als ik zie wat er allemaal plaatsvindt in deze tijd. Op andere plaatsen op het net ga ik hier dieper op in en verzamel ik dat op mijn site (https://khamakarpressnieuwsportaal.wordpress.com/).  In het gesprek tijdens de APK breng je dat ook te berde en dan wordt er meteen gevraagd of ik dat al met de huisarts heb besproken of dat ik in therapie wil. Alsof dat werkt tegen alles wat er gebeurt in de wereld en tegen het feit dat ik rustiger ben geworden. In het kader van dat laatste zullen een aantal mensen zeggen, dat het een keer tijd werd, eindelijk eens rust. 


Laatst zat ik een gesprek met iemand en die vroeg me of ik me - in het kort - wilde voorstellen en ja en wat moet je dan zeggen? Mijn werkzame leven kon ik lekker uitgebreid vertellen, tenslotte is het ook redelijk uitgebreid, veel ervaring opgedaan. 
Maar mijn persoonlijke leven is een stuk moeilijker om dat te beschrijven; ik had er moeite mee om te zeggen dat ik de afgelopen vijf jaar mijn moeder, mijn vader, mijn jongere broertje en mijn schoonmoeder ben verloren. En dat ik persoonlijk in de laatste vier jaar drie aandoeningen / ziektes heb gehad en dat ik nog steeds onder controle van de specialisten loop, elk half jaar. Zijn dat dingen wat je vertelt? Voor mij hoeft het helemaal niet, maar men zegt dat het goed is om er over te praten. Ik weet het zo net nog niet, ik ben er nog niet uit. Ik heb het wel in het gesprek gezegd en dan zie je een verschrikte blik, zo in de trant van medelijden, en juist daar zit ik niet op te wachten. Ik hoef geen medelijden, daar ben ik niet naar op zoek. 


Waar ik in het leven naar op zoek ben, zijn antwoorden op vragen. Vragen zoals “Hoe komt het dat ik het gevoel heb, dat ik klaar ben met mijn werk? ”, “Hoe komt het dat ik heimwee heb naar mijn geboortedorp, terwijl ik er geen directe familie meer heb?”, “Waarom zijn er geen social media die aandacht vragen voor het leiden van de Palestijnen?”, “Waarom is Palestina nog steeds niet vrij?”, “Wat kan ik doen voor Palestina?”, “Hoe kan ik mensen helpen?” 
Het zijn die zaken die me bezighouden, dag in, dag uit. En hoe kan ik al die zaken kenbaar maken aan de (lezende) wereld. 


Het gaat u goed, insha’Allah!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De periodieke keuring"