Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

474 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Blogs
  • De logistiek van zieke patiënten
De logistiek van zieke patiënten

Laatst was de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, de heer Gommers, een paar keer op de nationale tv en het raakte me keihard wat de bestuursvoorzitter van de NVIC wist te melden, nl, het verplaatsen van patiënten van de Coronavirus besmetting naar andere ziekenhuizen, buiten Brabant.  


Nu moet ik er onmiddellijk bij zeggen, dat ik geen verstand van de logistiek van patiënten heb en dat wil ik best zo houden, echter de uitspraken van de heer Gommers zijn wel blijven hangen. Het is begrijpelijk dat bestuurders van ziekenhuizen in Brabant de noodklok luiden, daar het aantal patiënten die blootgesteld zijn aan het Coronavirus, in de zuidelijke provincies het grootst is.  
Maar is het dan bij de gevraagde opschaling niet beter het anders om te doen: laat de patiënten in het ziekenhuis die niet zijn opgenomen wegens een Coronavirus besmetting, maar om een andere reden in het ziekenhuis liggen, verplaatst worden naar ziekenhuizen buiten Brabant en Limburg, zodat er meer ruimte vrijkomt voor de Coronavirus-patiënten. 


Los van het feit van veiligheid, besmettingsgevaar en ontsmetting tijd, is het voor een erg zieke patiënt mogelijk beter, als men blijft liggen op de plaats waar hij of zij nu ligt. Het ziekenhuis kan zich dan beter instellen in de zorg voor alleen - tijdelijke - een hoeveelheid Coronavirus patiënten, wat voor de patiënten meer geruststellend is. 


De vraag is gerechtigd te stellen hoe het zit met de veiligheid van de patiënten als die verplaatst gaan worden, met de logistieke medewerkers, met de ambulancebroeders en met het voertuig. Zo wie zo zal ten alle tijden het complete voertuig van binnen en van buiten ontsmet moeten worden. Daarnaast zullen de ambulancebroeders en logistieke medewerkers die meegaan, voorzien moeten worden met complete beschermingskleding. 
Daarnaast is het belang om na te gaan, hoe veilig het is om met Coronavirus geïnfecteerde patiënten zich te mengen in het verkeer op het openbare wegennet. 
Tenslotte is er nagedacht over de mogelijke verspreiding van het virus in gebieden, plaatsen en ziekenhuizen waar op dit moment niet of nauwelijks het Coronavirus voorkomt, zelfs in de natuur, door de verplaatsing van de patiënten.  


Als ik al - zonder enige patiënt-logistieke kennis - een advies mag geven, zou ik zeggen, schaal de ziekenhuizen in Brabant en Limburg op tot volwaardige - zeker tijdelijk tot de besmetting voorbij is en alles weer ontsmet is, want die tijd gaat komen en zal veel werk opleveren - Corona Patiënten ziekenhuizen en verplaats de andere personen naar gebieden waar niet of nauwelijks besmette patiënten zijn. Geen vervoer met echt zieke patiënten, maar het vervoer van ‘zieke’ mensen die andere zorg nodig hebben; een operatie die niet uitgesteld kan worden, of een onderzoek dat nodig is of een bevalling.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De logistiek van zieke patiënten"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig