SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De kracht van muziek

Publicatie: | Nancy vd Ruit
Muziek, iets heel bijzonders, gewoon wat klanken die zijn samengevoegd tot een melodie.
Iets krachtigs, wat heel veel kan betekenen voor iemand. Wat mensen bij elkaar kan brengen of gewoon die ene gevoelige snaar kan raken.
Muziek is voor mij iets waardevols en het fascineert mij keer op keer wat het met een persoon kan doen.
Een tekst die zo verpletterend mooi en diep is, dat het mij ronduit vloert of juist alleen een melodie, die mij kippenvel kan bezorgen en heel de dag in mijn hoofd blijft zitten. Wat maakt muziek voor mij nou zo bijzonder?

Het liedje 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij, wat gedraaid werd op de uitvaart van mijn vriendin, bezorgd mij nog steeds zo'n kippenvel dat het bijna pijn doet. De tekst had niet meer bij ons kunnen passen, alsof ze een laatste ode gaf aan onze vriendschap. Prachtig.
Of wat het met mijn zusje doet, mijn lieve kleine downie. Zij, die al zoveel jaren niet meer praat, geen woord. Maar zet een muziekje op en je ziet het gebeuren.
Bij de eerste tonen begint ze zachtjes mee te deinen of tikt mee op het ritme met haar voet. Alsof ze door een onbedwingbare drang wordt aangedreven, nemen haar bewegingen toe. Een gelukzalige lach splijt haar gezicht in tweeën en pure verrukking straalt uit haar ogen. Tot slot geeft ze zich over aan die onbedwingbare drang om te dansen. A sight for sore eyes! Ik kan er soms jaloers op worden, op die totale onbevangenheid, van een prachtig wezentje wat zich helemaal overgeeft aan wat de muziek met haar doet.

En dan mijn moedertje, die een zware strijd leverde tegen een ziekte en wanhopig vocht voor haar menswaardige bestaan. Een gevecht tegen een ziekte, waarvan zij gedoemd was de strijd te verliezen. Die al haar mooie en gekoesterde herinneringen stal. De zwarte gaten in haar geheugen werden groter en groter.
Langzaam vergat ze haar en ons bestaan. Speelde maar eens muziek af, zelfs die vanuit haar tienerjaren en ze zong het woord voor woord mee.
Zelfs Alzheimer had geen grip op dat kleine stukje geheugen, dat stukje waar melodieën opgeslagen en verborgen zijn. Bij de eerste klanken werd dat plekje getriggerd en viel haar ziekte even weg. Dat is voor mij het pure bewijs, hoe krachtig muziek eigenlijk is.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
17.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Muziek kan je inderdaad doen huilen of lachen. Heel bijzonder.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.