Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 227
  • Home
  • Blogs
  • De grote onkunde van het journaille
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

De grote onkunde van het journaille

| Henny A.J. Kreeft

En weer was het raak - elke week is het wel ergens een keer raak - en wist het journaille weer fijntjes te vertellen over een aanslag op Franse grond, nu door een politie agent. Maar als zo vaak, schijnt het journaille weer eens slecht geïnformeerd te zijn.  


Maar we moeten toegeven, het journaille is weer eens geslaagd voor het vak ‘Onkunde over de Islam’; dit is een speciaal vak voor elke journalist die eens het gevoel heeft om over de Islam te moeten schrijven. En in dat vak wordt onderricht gegeven voor het journaille volgens rechtlijnige - echter meestal niet te volgen zelf opgestelde regels - met als uitgangspunt: de persoon komt van buiten ons land, is moslim geworden en is dus geradicaliseerd en heeft dus banden met Salafisten, m.a.w. is een Salafist. 


In een ander opiniestuk voor de site Krapuul.nl heb ik al eens aangegeven: “ … In een ander opiniestuk heb ik al een keer verwezen naar de site Historiek.net waar staat te lezen dat het Salafisme “ … een conservatieve, fundamentalistische, puriteinse stroming binnen de Islam … ” is, die geïnspireerd zou zijn door de ‘eerste drie generaties moslims uit de vroege periode van de Islam’. Deze eerste drie generaties worden door Salafisten gezien als de blauwdruk zoals de Islam behoort te zijn en beroepen zich hierbij op een Hadith van de profeet Mohammed (vzmh): “De beste mensen zijn mijn generatie, dan die hen opvolgen en daarna die hen opvolgen … ”


En nog steeds is niemand bij dit soort ‘praat’ programma’s - ik had bijna het woord roddel programma's gebruikt - of in opiniërende artikelen, vanuit de Salafistische hoek aan het woord geweest. Daarentegen kan men niet alle moslims over één kam scheren, zoals men ook niet alle journalisten over dezelfde kam kan scheren, alhoewel het laatste wel steeds makkelijker schijnt te worden. 

Volgens de Telegraaf scheen de dader in Parijs een aanhanger te zijn van de radicale Islam, want hij droeg geen westerse kleding meer en wilde vrouwen geen hand meer schudden. Ja, zo lust ik er nog wel een paar. Wat een partij bullshit en dan melden dat hij Salafistische contacten zou hebben. Maar het kan nog ‘beter’: wat dacht u van het roddelblad de DDS, die met het volgende nieuws kwam: “ … de steekgek die in Parijs gisteren vijf mensen doodstak, blijkt zich anderhalf jaar geleden tot de islam te hebben bekeerd … “ En dit is nu het niveau van ons journaille - bij the way DDS: anderhalf jaar geleden was in feite dus tien jaar geleden, een kleinigheidje zullen maar zeggen. 


Maar de journalisten moeten elke dag een aanval op de Islam hebben uitgevoerd van hun baas, anders krijgen ze geen salaris uitbetaald; daar begint het steeds meer op te lijken. Zo’n zonde van al dat dure papier waarvoor al die bomen worden opgeofferd. Het wordt tijd dat het journaille een ander vak gaat studeren, misschien de cursus ‘Waar haal ik de waarheid vandaan?’ 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 210

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Kringloop

Geschreven door Irma Moekestorm. Geplaatst in Blog.
Door-de-week heeft oudste een kamer elders en in het weekend een kamer thuis. Dat betekende dat alles dubbel aangeschaft moest worden. Gelukkig hebben we tegenwoordig zoiet...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!