• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

De Eindejaarsman

Publicatie: 03 oktober 2021

Twee en een half jaar na mijn debuutroman Zonnemeisjes verschijnt binnenkort de opvolger als e-book en luisterboek.
De Eindejaarsman is een ontspannende decembervertelling met een snuf humor, een vleug spanning en een scheut romantiek. Er gebeuren wonderen. Precies wat je nodig hebt in die donkere, laatste maand van het jaar. En als kers op deze sfeervolle feestdagentaart: er valt sneeuw (die even later smelt, want het moet wel geloofwaardig blijven).

De Eindejaarsman speelt zich af in een uit mijn duim gezogen dorp aan de kust van het Zeeuwse Walcheren en draait om vier hoofdpersonages.

Nu Sinterklaas en de Kerstman zijn vertrokken, kruipt Jaap in de rol van Eindejaarsman om ‘s nachts in stilte en ongezien een cadeau achter te laten bij vrienden die wel wat hulp kunnen gebruiken. Met de sleutel van hun huis in zijn bezit is dat een fluitje van een cent. Denkt hij. Maar wie is die mysterieuze vrouw die net als Jaap in het holst van de nacht buiten loopt?

De terugkomst van politieagent Milan levert de jonge weduwe Lila hulp op als een populier door haar winkelruit waait. En een hoop verwarrende gevoelens.

Na een brand in hun hotel zitten Remco en Chantal met een hoop kosten en een poosje zonder inkomsten. Totdat Chantal een oplossing voor hun geldnood denkt te hebben gevonden.

Louche aannemer Dirk en zijn zoon Mark zijn met een tas vol geld op weg naar Antwerpen. Eerst willen ze uitwaaien aan de Zeeuwse kust. Gladheid, wind en vreemde gebeurtenissen gooien hun plannen om.
 
Beeld je alvast in dat de sneeuw tegen de ramen waait. Binnen is het warm. Het ruikt naar oliebollen en warme chocolademelk. Of naar dennenboom en gebraden kalkoen. Zeg nou zelf. Als lezer of luisteraar met een romantische inslag snak je dan toch naar een gezellig winters verhaal om even heerlijk bij weg te dromen?

Alvast een stukje lezen? Ga naar mijn website (hedwigmeesters) en klik op Hoofdstukken.

 

 
Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER
WAARDERING

HITS

114

Artikel aangepast: 03-10-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!