SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

de buurt

Publicatie: | Ingrid Karsten
Ik ga een verhaaltje schrijven over mijn buurt. In een garge werkt Alex, een Portugees die altijd druk bezig is met een volkswagen. Tot veel meer gesprekken dan het is mooi weer, komen we niet maar hij is altijd wel erg attent. En dan je Jut en Jul, onze onderburen. Ik kom hem overal tegen. Zij, hooggekamd en netjes, vitrage voor de gordijnen. Ze zijn dol op hun dochters en een keertje moest ze kwijt dat mijn haar zo gek zat. Nou ik vind het een bijzonder mens dat ze daar op let. En dan heb je natuurlijk het theelepelvrouwtje dat waarschijnlijk uit Marokko komt en haar man die pas is overleden en Jan-Pieter, de wijkagent die soms langskomt voor een praatje. Dan zegt hij 'zo u bent goed aan de maat'en dat is zeker zo. OF hij rookt gezellig een sigaretje mee als hij zijn fiets heeft weggezet. 'Jij even naar da kapper,' zegt hij dan terwijl zijn collega hem verwijtend aankijkt. Ja er mogen bij mij wel wat kilo's af, minstens acht en ik doe niet echt een poging. Wie hebben we nog meer? Mijn Roemeense buurvrouw in een scoot mobiel, bij wie ik amper mocht plassen toen de nood hoog was. En mijn handen wassen was er helemaal niet bij. 'Ga naar huis,' zei ze, 'ik krijg bezoek,' en zo zie je bij wie je terecht kunt als het even niet meer gaat. En dan een andere buurvrouw die we voor het gemak Miep noemen. Haar vriend is een beroepsmilitair en spuugt op de grond. Zij loopt vaak naar het winkelcentrum. Wij hebben een soort van galerij zonder trappen en het is geen aangename flat, ik zou er graag weg willen naar iets met meer groen maar toch morgen we niet klagen met een vijver voor de deur en veel eendjes. Die we wel eens gaan voeren als Léon even zin heeft.
Tot zover het buurtpraatje. De buurt leeft! Half!

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Aardige beschrijving van je buurt!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Je schrijft graag over je dagelijkse ervaringen, nietwaar Ingrid?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 26.08.21
  ja dat doe ik graag! DAnk je wel voor je feedback, ik heb niet genoeg inspriatie voor een goed verhaal en dat moet weer terugkomen! Dank je wel
25.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuke beschrijving van je buurtgenoten, Ingrid. De verschillende karakters iets meer uitwerken brengt nog meer sfeer erin. Misschien dat dit verhaaltje jezelf kan inspireren tot meer.
Er zitten wel wat taal- en schrijffoutjes in je stukje. Als je een verbetermogelijkheid hebt, zou ik er nog eens rustig naar kijken.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 25.08.21
  Hoi Ewald, bedankt voor je reactie! Ik zie geen taalfoutjes en heb het nog eens goed doorgelezen dus misschien kijk ik er overheen. JA het is een korte impressie van de buurt en ik heb ook een ander stukje geschreven dat heet Happy en Roosje, zou je daar ook naar willen kijken ivm taalfouten? Dank je wel en jij schrijft natuurlijk heel erg goed! Groetjes van Ingrid Karsten
  • Ewald Hagedorn 27.08.21
   @Ingrid De verbeterfunctie is een tijdje geleden alweer afgeschaft. Alleen met een plus-lidmaatschap kun je daar nog gebruik van maken. Elders op deze website is daar meer informatie over te krijgen.
   Momenteel ben ik erg druk met allerlei zaken, maar ik zal proberen in de loop van het weekend naar Roosje en Happy te kijken.
  • Ingrid Karsten 26.08.21
   @Ewald dank je wel Ewald, zal er nog eens naar kijken maar vind geen knop om te verbeteren bij de tekst, heel vreemd! HEb je ook naar mijn andere tekst gekeken? Roosje en Happy? Dank je wel en tot schrijfs!
  • Lieven Vandekerckhove 25.08.21
   @Ewald Mooi, Ewald.
  • Ewald Hagedorn 25.08.21
   Hoi Ingrid, uit ervaring weet ik dat je vaak over je eigen foutjes heen leest, al lees je je eigen stukje twintig keer.
   Een tip: je ziet je eigen fouten eerder als je je stukjes hardop leest. Ik wil geen schoolmeester uithangen, maar zal een aantal fouten benoemen.

   garge - garage
   volkswagen - Volkswagen
   Tot veel meer gesprekken dan het is mooi weer komen we niet maar hij is altijd wel erg attent. - Tot veel meer gesprekken dan 'Het is mooi weer' komen we niet, maar hij is altijd wel erg attent.
   Ik kom hem overal tegen. - Ik kom ze overal tegen.
   Nou ik vind het... - Nou, ik vind het...
   Dan zegt hij 'zo u bent goed aan de maat'en... - Dan zegt hij: 'Zo u bent goed aan de maat' en...

   Dit zijn maar een paar voorbeelden. Zoals gezegd, ik wil geen schoolmeester uithangen. Je schrijft leuk en inhoud is altijd belangrijker dan foutloos schrijven.
   Hartelijke groet, Ewald

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.