Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Dat eeuwige geklop

In het begin ging het nog, trouwens dan realiseerde hij het zich nog niet zo erg maar nu, na zes maanden werd het echt onhoudbaar. 
 
Bonk,bonk,bonk. Het rode ding boven hem ging constant op en neer. Bonk,bonk,bonk, hoe lang moest hij nog in deze donkere ruimte zitten ? Okee, hij had het niet slecht, hij kreeg genoeg te eten, het was er warm en hij kon slapen wanneer hij maar wou. 
 
Bonk,bonk,bonk, ging het steeds maar weer. Verschillende keren had hij geprobeerd zijn arm door de bel te steken waarin hij zich bevond, doch het vele roodgekleurde water om hem heen en het slangetje aan zijn buik lieten hem niet genoeg bewegingsvrijheid. Hij had zich al zo vaak omgedraaid, hij had al geroepen maar hij begreep dat niemand hem zou horen. 
 
 
 
Bonk,bonk,bonk, steeds maar weer hamerde dat rode ding zijn duivels ritme door de schoot waarin hij zich bevond. 
 
Zeven maanden waren voorbij en hij voelde dat hij sterker en sterker werd. Hij begon meer te eten en wilde hier weg, weg van dat pompende ding. Hij was er zeker van dat hij dat rode gedrocht nog wel zou krijgen ! 
 
Bonk, bonk, bonk, deed het constant en soms zwaaide hij met zijn armpjes zomaar wat om hem heen doch daardoor ging dat pompende ding nog harder en vlugger slaan, het leek hem wel te pesten. 
 
Acht maanden waren voorbij gegaan. Enkele keren had hij nog geprobeerd dat ding vast te grijpen doch telkens tevergeefs. Om de één of andere reden vermoedde hij dat hij weldra deze ruimte zou verlaten, het ding bleef maar kloppen en hij haatte het inmiddels enorm ! 
 
Bonk, bonk, bonk. Hij probeerde nog eens het te grijpen, erin te knijpen, hij wilde het verbrijzelen, het kapot maken, het doden. 
 
Plots, na een verblijf van acht maanden en twee weken stroomde al het roodgekleurde water weg, hij keek naar beneden en zag een lichtstraal, instinctmatig draaide hij zich om en hij voelde iets naar zijn hoofd grijpen. Met één van zijn armpjes zag hij nog net de kans om dat pompende ding te grijpen, hij nam het in zijn handje en kneep er in, trok er aan en perste het samen.
 
Het gebonk versnelde weer en werd heviger. Gelukkig gaf dat ding dat zijn hoofd vasthield hem dat beetje extra kracht die hij nodig had.
 
Hij greep het pompende ding stevig vast. Zo hard hij kon kneep hij het tussen zijn beide handjes en plots was het stil, doodstil, het ding pompte niet meer !
 
Gewillig liet hij zich leiden naar de opening, plots was er overal verschrikkelijk veel licht rond hem, hij moest er van huilen. Zijn nieuwe omgeving beviel hem allerminst !
 
Overal stonden wezens in witte jassen en één ervan hield hem ondersteboven en sloeg hem zelfs ! Hij begon luid te krijsen. Weer een ander wezen stormde de kamer binnen. "Hoe gaat het dokter " hoorde hij. "Uw zoontje is gezond maar Uw vrouw...ze is spijtig genoeg overleden, hartstilstand ! Het spijt me !"
 
Veel begreep hij er niet van maar toch voelde hij zijn eerste glimlach op zijn gelaat komen. Wat later hoorde hij een zacht geklop in zijn eigen lichaam en harder en harder hoorde hij het geklop van al die wezens rond hem. 'Weer dat geklop, wanneer zal ik daarvan verlost zijn ?'... 
 
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 238
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten