Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Externe voeding uitgevallen..

Externe voeding uitgevallen !!

Nou ,wat bazelde die GPS nu ok weeral?

Ik had het ding opgeladen en daarna netjes in de sigarettenaansteker geplugd. Want mijn auto heeft wel een GPS systeem aan boord maar dat beperkt zich tot de Benelux en vermits de reis naar Frankrijk ging had ik mijn oude systeem terug boven water gehaald.

Eerlijk is eerlijk , vooraleer ik de tekortkomingen van het systeem begin op te sommen moet ik bekennen dat , met een arrogante blijk van desinteresse , ik het ding nooit heb geupdated.

Dus , met de regelmaat van een klok gaan we de mist in , het ding blèrend over hoe fout ik wel zit , me aanmanend om een U bocht te maken desnoods midden op de autostrade en ik sakkerend op dat stukje techniek .


Naar Frankrijk dus . De Vogezen om juist te zijn. Heerlijke streek , ik was er de afgelopen jaren regelmatig. En eigenlijk weet ik best hoe er naartoe te rijden ,alleen ,na de stad Nancy steekt steeds weer twijfel de kop op :" Was het hier naar rechts? "

En laat nu uitgerekend daar het systeem uitvallen !! Externe voeding bla bla bla...weet je nog ?
Damn !

En tegelijk met het uitvallen van het ding kwam met een flits de wetenschap : "Ik ben mijn wegenkaart thuis vergeten ! "

Foute boel !!

Kip zonder kop

Rijden tot er zich een parkeerplaats aandiende. De boel controleren en tot slotsom komen dat  de sigarettenaansteker de dader was , die had de geest gegeven .
GPS was zo plat als een vijg , goede raad was duur en vooral ,waar was ik na al dat kris kras rondrijden ondertussen beland ??

Nadenken ..

In een moderne wagen kan het niet anders of er moet nog ergens zo'n inplug ding zitten..

Zoeken.....Instructieboekje lezen ...

En vinden !!
Onderaan de achterbank zat er nog zo'n ding , GPS daarin geplugd en ja hoor ,die kwam terug tot leven.

Probleem voorbij ??

Neuh...Het systeem begon me alle kanten op te sturen ,kakelde over U bochten , links ,rechts , herberekenen....tot ik uiteindelijk in een bos belande.
En daar effe parkeerde om de stoom die ondertussen uit mijn oren kwam af te laten..


Er kwam een mannetje -met- hond aan.

Mijn redder in nood.


De hond ,zo'n ondermaatse chihuahua vatte terstond een grondige afkeer voor me op en maakte aanstalten om mijn knieen of minstens mijn enkels te verhakselen.
Ik haalde mijn beste Frans vanonder het stof vandaan  : " Euh .."  en vroeg het mannetje de weg naar St Die .

" Oh lalala , ma chère madame... St Die de Vosges ....Cet loin d'ici !!  Il faut prendre l'autoroute !!

Ja zeg ,zover was ik ook al !
" Mais ,quelle autoroute ?"

Aah...dat was een kolfje naar zijn hand ! Uitgebreid begon het mannetje me de weg uit te stippelen,na de tweede zin was ik de eerste al terug kwijt maar geen probleem , hij begon zijn uitleg opnieuw en opnieuw en ..jawel  ,nog eens...


Nou ,het kostte me wat geduld om van het mannetje-met-hond af te geraken maar eindelijk kon ik verder en waarempel ,na nog wat rondjes rijden zag ik ineens borden voor de A33.


Gered !!

Terug op de goede weg ! En zo'n 2 uur later dan verwacht kwam ik op mijn bestemming aan


En als ik dat jaar een goed voornemen heb gemaakt dan is het wel om nooit nog een wegenkaart te vergeten !.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 92
(Gemiddelde waardering 3.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

Meer schrijfactiviteiten