• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Creatieve onrust

Publicatie: 12 november 2020

Soms houd ik het niet meer uit. Ik voel me gespannen, ben onrustig. Ik moet iets schrijven of tekenen of schilderen, kortom iets creatiefs doen. Maar ik heb geen tijd, of nog erger, ik heb geen idee of geen materiaal. Desnoods begin ik te zingen met een zelfbedachte tekst, ook al heb ik geen zangtalent. Als het toch weer is gelukt om iets te produceren, om een gedeelte van de werkelijkheid te reduceren tot beelden of tekst, kom ik tot rust en kan weer aan mijn gewone werk verder.

Waarom is dit toch? vraag ik mezelf steeds vaker af. Wat verandert er als ik de werkelijkheid of soms ook mijn fantasie, probeer te vangen in woorden of in plaatjes?

Goed genoeg vind ik het eigenlijk ook nooit, het blijft een slap aftreksel van de echte wereld. Woorden hebben hun beperkingen, schilderijen kunnen prachtig zijn, maar je ziet maar een stukje van de wereld. Soms ben ik wel tevreden met de uitkomst, soms ook niet.

Ik zit op dit moment in ons nieuwe huis voor het raam. We wonen aan de rand van de stad en hebben een prachtig uitzicht over de velden. In de verte glooien de heuvels en zien we de bossen. Dichterbij is de spoorwegovergang, waar we regelmatig een trein voorbij zien rijden, die er vanuit ons raam uitziet als een grote rups. Het is mooi, prachtig mooi. Ik geniet er elke dag van. En... ik wil het vangen al dat mooie, om door te geven aan anderen. Een plekje om te schilderen heb ik nog niet. Een potloodtekening heb ik al vaak overdacht, maar ik geloof niet dat me dat gaat lukken. Het is teveel wat ik zie en ik wil het niet zo ver reduceren dat er niets overblijft. Ik kan er een foto van maken, maar dan zie je niet wat ik zie. En dit stoort me mateloos, nu al een paar weken lang.

Wat is deze onrust? Waarom wil ik vangen wat ik niet vangen kan? Is het een verlangen om alles beheersbaar en controleerbaar te maken, de wereld in je broekzak te stoppen? Is het God spelen, alsof je boven alles staat en het grote kunt vangen om in het klein weer door te geven? Of is het juist God die ons het talent geeft om iets van Zijn mooie schepping te verwerken in beelden, woorden of muziek?

Ik heb wel vragen, maar weinig antwoorden. Maar ik ben het weer even kwijt, tijd om aan het werk te gaan!

De afbeelding is een olieverfschilderij van mezelf, de golven geven iets aan van de onrust die soms van binnen zit.Golven

WAARDERING

HITS

297

Artikel aangepast: 12-11-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
12.11.20
Feedback:
Heel puur en mooi stukje. Herkenbaar ook.
Bij mij is het een vorm van verwerking, ofwel controle krijgen. Daarnaast is het een mooie eigenschap om het mooie wat je ervaart of ziet te willen delen.
Al eens aan een fotobewerkingsprogramma gedacht? Je kunt alles creeeren naar hoe je wilt dat een ander het ziet.
Show more
 • Janneke De Leeuw van Weenen 12.11.20
  Bedankt voor je commentaar Louisa en fijn dat je het herkent! Ik heb een fotobewerkingsprogramma, ik heb ook boekcovers ontworpen met mooie foto's :) Leuk, dat je daar aan dacht!
12.11.20
Feedback:
Ik heb je verhaal graag gelezen, Janneke. En ik vind je schilderij prachtig, daar mag je trots op zijn.
Groetjes Louise
Show more
12.11.20
Feedback:
Mooi gezegd en ook prachtig geschilderd.
Show more