SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

climax 2

Publicatie: | Ingrid Karsten

Climax 2

Mijn schrijflessen bij de LOI gaan min of meer goed. Kreeg vandaag een 8 en een 7 voor de opzet van mijn nieuwe boek die over mijn ziekte zal gaan. Ik wil een roman gaan schrijven en mijn 10 jaar pijn beschrijven. Dat is geen makkelijke klus maar ik moet een degelijke opzet gaan maken.

Het is 24 uur Vandaag sprak ik de buurtjes even die mijn ex nooit meer zien lopen. Vandaag is hij weer weggelopen want hij vond het gesprek tussen Sémhar en mij niet leuk. Ze zit me enorm te pushen en wil dat ik het huis opruim maar dat is niet echt nodig. Morgen weer even stofzuigen maar het is een stuk schoner. Toen ging ze weg en was ik de hele dag alleen. Ruud was naar zijn moeder gegaan die ziek is om een telefoon voor haar te regelen. Hij blijft zorgzaam voor anderen maar voor mij doet hij niets meer. Soms zijn er momenten van ongelooflijke irritaties en ik heb hem al gezegd dat hij bij zijn moeder moet gaan wonen, het huis staat vrij maar  hij zegt zolang blijf ik niet meer. De GGZ maakt zich erg druk wat er met mij gaat gebeuren maar ik heb lieve mensen om me heen. Wel kritisch maar ook lief. Ik heb een hele leuke verjaardag gehad bij mijn moeder die 86 werd. Tom was daar mijn broer en zijn kinderen en vriendin. Ze zei heel nuchter ‘ja zo gaat het in relaties, men is niet meer verdraagzaam.’ Ik weet dat hij niet meer van me houdt maar ik kan niet hetzelfde zeggen van mij. Maar ik ben zo vreselijk onzeker dat ik hem irritant laat zijn en zwijg. Zit hij met een dweil opgescheept?

Als ik in de spiegel kijk zie ik twee prachtige bruine ogen die zonlicht missen.
Ze stalen nog steeds want heus ik ben niet depressief maar somber.
Met mijn vingers tik ik tegen mijn gezicht.
Wat is het moeilijk om van mezelf te houden, ik schreeuw bemin me maar krijg niets terug.
Afhankelijkheid is een slopende ziekte, weet je nog zeggen mijn begeleiders en kijken dan terug naar mijn jeugd. Ik heb er met mijn moeder over gesproken. ZE zegt dat ik een vrolijke onzekere puber was. Altijd bang dat mensen stonken, ze mochten me niet aanraken en ik hun niet.
Maar ze is er nog steeds, dat kleine lieve meisje dat zo graag zong en las. Met vriendjes speelde en de clown uithing. Ben ik dan echt zo dom dat ik mijn leven laat vergallen door een mislukte liefde? IS dit een wrang stuk, ik denk het niet. Mijn lief rookt een sigaret en blaast langzaam zijn rook uit. Vindt hij me dan zo slecht en is dit belangrijk voor mij. Ik weet toch beter, ik moet healen en van mezelf gaan houden en dat lukt soms als ik in die spiegel kijk. Ja ik mag er zijn en hij is wie hij is. Slechte jeugd gehad en er nooit helemaal bovenop gekomen.  Super introvert en snel geraakt. Dat is Ruud. Maar ik hou van hem en zou hem willen overladen met kusjes. Dat weigert hij natuurlijk, zijn gedachten zijn bij Marilyn die in de Ivoorkust verblijft en naar Nederland komt! Wordt dat wat? Ze zien elkaar voor de eerste keer! Voor mij een vaag idee. En wil ik zelf ooit nog eens een man vertrouwen? Ik denk het niet. Eerst werken aan dat lage zelfbeeld met veel tijd. Ooit kon ik huilen.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
26.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een blog die veel vertelt over de gevoelens van een persoon. Zelf zou ik enkele dingen anders verwoord hebben en meer met verbeelding gewerkt hebben. Zo zet je de lezer aan het denken. Ook staan er enkele typfouten in. Misschien een keertje herlezen en bekijken wat je zou kunnen veranderen. 😉
Veel succes met je boek!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Lieve Ingrid,
Ontzettend knap dat je deelt hoe pijn het leven Sons aanvoelt.
Dacht meteen, ik schrijf je even een gedicht.
Ik noem het tijdloos

In de knoei of uit de knoop
sluit je af
het begin
van het einde

Verliezen in de onmacht
die wordt bestreden
met al je kracht
Die verrijkt
Zet je neer
op koude gronden
Al je tegenslagen
die verwonden
Volgen zul je altijd
in tegenwicht
Om te balanceren
tot het einde
In de pijn van het verdriet
de onmacht van de zorgen
fluister je zachtjes de woorden
eindelijk een nieuwe morgen


Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Sylvia Dreves 16.08.22
    Moet zijn Soms natuurlijk
    • Ingrid Karsten 19.08.22
      dank je wel lieve Sylvia want ik heb het zwaar! Mijn relatie is afgelopen en ik kom weinig buiten en ik vind je gedicht heel erg mooi! Wat lief dat je zo met me meeleeft! Bedankt voor de toch drie sterren maar daar schrijf ik niet voor! GRoetjes van Ingrid

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.