SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Climax

Publicatie: | Ingrid Karsten

Ik nam een hap van mijn boterham en bekeek mijn nagels. Oh ze moeten geknipt worden en dat doe ik nooit zelf. Wat ben ik toch onvolwassen! Maar Ruud gaat de hele dag weg en als hij terugkomt dan berispt hij me en bekijkt me amper. Ik had vannacht een droom. Ruud omarmde me en vroeg of ik hem wilde zoenen. 'Ja dat is goed.' zei ik en gaf hem een zoen. 'Wil je een tongzoen vroeg ik maar dat wilde hij niet,' Dat wil hij nooit. Tongzoenen vindt hij vies. Maar ik mis de omarming en het element dat ik een vrouw ben. Er wordt niet over gesproken en toch zorgt hij goed voor me. Maar toen lag opeens mijn vader op me en die gaf me een zoen met zijn natte snor. 'Jij bent toch dood.' prevelde ik en hij zei:'Schatje ik voel me sterk en ik hou van je! Jij bent mijn dochter.'

Toen ik klein was speelde ik met barbies! Ken en een andere barbie. Luukje Neuhaus moest ze vasthouden en dan eiste ik dat we liefdesscenes speelden. Ook verslond ik bouquetreeks, een jeugdtrauma is niet leuk. Ik kreeg vernietigende reacties op mijn stukje maar iedereen verwerkt zijn jeugd op een andere manier. Mijn lief heeft ook geen leuke vader gehad en is er niet meer bezig. Mijn moeder zie ik nooit. 'Wat ben je dik geworden Laura,' 'hoeveel weeg je nu?' Ik lijk allang niet meer op de foto van dit plaatje maar ben nog steeds een mooie verschijning geloof ik, althans dat zegt Ruud, die weegt 65 kilo en komt ook niet zoveel buiten. Meer dan ik. Momenteel ben ik bezig met een boek van W.F Hermans: 'Au pair

Toen ik klein was speelde ik met barbies! Ken en een andere barbie. Luukje Neuhaus moest ze vasthouden en dan eiste ik dat we liefdesscenes speelden. Ook verslond ik bouquetreeks, een jeugdtrauma is niet leuk. Ik kreeg vernietigende reacties op mijn stukje maar iedereen verwerkt zijn jeugd op een andere manier. Mijn lief heeft ook geen leuke vader gehad en is er niet meer bezig. Mijn moeder zie ik nooit. 'Wat ben je dik geworden Laura,' 'hoeveel weeg je nu?' Ik lijk allang niet meer op de foto van dit plaatje maar ben nog steeds een mooie verschijning geloof ik, althans dat zegt Ruud, die weegt 65 kilo en komt ook niet zoveel buiten. Meer dan ik. Momenteel ben ik bezig met een boek van W.F Hermans: Au pair en ik heb er veel plezier aan gehad. Ik vind het een goed boek. Maar Ruud en ik hebben veel ruzie en ik denk dat het tijd wordt dat ik naar de sportschool ga om het uit te zweten. Ik hou van voetbal op de televisie, is het een mannensport of niet? Ik geloof het niet. Ik kan hard meelachen met de scheidsrechter en even verontwaardigd zijn als hem. Maar wij kijken weinig televisie en dat vind ik wel jammer. Mijn Moeder heet Maria Karsten en ze gedraagt zich al seen grommende hond die gezoend wil worden. Mooi contrast he? Zij is de heks in het sprookje. Ze heeft me vaak teleurgesteld maar daar ben ik van teruggomen. Ik moet leren om het te verdragen en ermee om te gaan. Ik ga zo een stukje fietsen en even naar de bibliotheek om mijn boek terug te brengen. Wilt u dit stukje mild beoordelen?

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
22.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Je vraagt in de zesde alinea: '... ben ik volleerd...?' Nou, laat ik je uit de droom halen:: Nee, er staan nogal wat foutjes in je tekst, ook in het Frans. In de vijfde alinea heb je het over 'yeux' in plaats van jeux. Dobbelstenen hebben weliswaar ogen, maar zo vrij mag je niet met een boektitel omspringen. Wat zal ik er verder van zeggen? Sterkte met al die jeugdtrauma's (3e alinea)! Kan me echter niet voorstellen, dat ze na verwerking opeens leuk worden. Je beschikt in elk geval over voldoende stof voor een vijfdelige romancyclus, lijkt mij. Tot slot over je ietwat saaie seksleven: Laat je door die Ruud van jou vanavond het Hooglied (Oude Testament) voorlezen. Allicht komen jullie dan eindelijk eens tot een climax.
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 22.07.22
  Bedankt voor je reactie HAns en succes met de rest van je bescbouwingen
 • Ewald Hagedorn 22.07.22
  Meneer Villerius, wanneer een Schrijverspunt-lid een bijdrage van een medelid niet waardeert, zijn er drie mogelijkheden:
  1) simpelweg negeren
  2) opbouwende kritiek geven
  3) iemand met de grond gelijk maken

  U kiest steevast voor optie 4: Iemand publiekelijk tot op het bot afbreken. Dit zegt meer over u dan over de persoon op wie u reageert. Kennelijk heeft u dit nodig om uw getormenteerde ego op te krikken.
  Sterkte ermee.
  • Ingrid Karsten 22.07.22
   @Ingrid ik waardeer je oprechtheid toch ben ik verbaasd want ik krijg best goede kritiek op andere sites. IS het te persoonlijk? Toch waardeer ik je. Groetjes
  • Ingrid Karsten 22.07.22
   @Ingrid sorry voor de zoen
  • Ingrid Karsten 22.07.22
   @Ingrid waarom moet je het negeren dan dat vraag ik toch niet ik bedoel je hebt het juist verkeerd geinterpteteerd
  • Ewald Hagedorn 22.07.22
   @Ingrid Beste Ingrid, ik heb deze reactie gegeven omdat ik mij regelmatig, en in toenemende mate, stoor aan de vileine opmerkingen van de heer Villerius.
   Dit is een website waar amateurschrijvers zoals jij, de heer Villerius en ik en iedereen, de kans wordt geboden een bijdrage te plaatsen. Enig fatsoen en vriendelijkheid in de reacties op elkaar lijkt me gepast.
   Op de vraag wat ik van je stukje vind, kies ik in alle eerlijkheid voor optie 1: negeren.
   Tot slot: opmerkingen als 'een dikke zoen' of 'ik hou van je ' (zoals je ook weleens hebt gezegd, vind ik weinig passend.


  • Ingrid Karsten 22.07.22
   dank je wel Ewald want ik voel me zeer genomen en zal het roer gaan omdraaien nu en hem neren. Ik waardeer het zeer, dank je wel, wat vond jij van het stukje? EEn dikke zoen

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.