Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 6294 niet laden

Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: Blog
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Chillen #hondenleven

Publicatie: 07 december 2020
Het is warm, heel warm. Sam heeft geen zin om overdag te wandelen en zoekt regelmatig de koelte van het huis op. Het komt mooi uit, ik heb ook geen zin. Dit heeft alles te maken met de onrustige nachten waarin Sam sinds kort met tussenpozen de boel bij elkaar blaft.
 
Volgens de ‘hondenpsycholoog’ (HP) in mijn familie komt dit, doordat de hormonen door zijn hondenlijf gieren, vanwege her en der een loopse chihuahua. Klinkt plausibel.
 
Wat de HP niet weet, is dat de complete stadse fauna in de nacht in mijn tuin chilt. Als ik in bed ga liggen hoor ik al het eerste gescharrel. Een piep hier, een grom daar en de zachte stapjes van de lenige buurtkater.
 
Tegenwoordig heb ik in mijn tuin lampjes op zonne-energie. Ik moet toegeven dat het gezellig licht geeft en het nodigt uit. In mijn fantasie lopen de egels tegen een uurtje of één zwalkend de polonaise. De muizen drinken op hun gemak een biertje bij het zachte schijnsel van de verlichting en de buurtpoezen hangen op mijn stoelen, terwijl zij de laatste roddels de revue laten passeren. Enfin, mijn hond draait overuren.
 
Voordeel is dat ik na drie maal in de nacht mijn hond bij de tuindeuren te hebben weggesleept, om half zeven naast mijn bed sta. Vijftien minuten later zit ik fris en fruitig met mijn slaperige hoofd aan de koffie. Slokje, broodje en gaan.
 
Om kwart over zeven loop ik op onze favoriete wandelstek. Nu nog 21 graden. Zelfs de koeien zijn hun diner, van de avond daarvoor, nog aan het herkauwen. Ook de paarden liggen nog sierlijk in de wei. Ik heb het vermoeden dat zij een minder spectaculair uitgaansleven hebben. De koeien zijn als altijd nieuwsgierig en ogen uitgerust. De paarden trillen met hun neusvleugels, oortjes fier overeind en ogen alert. De schapen staan al een poosje in het wilde weg te blaten.
 
Sam en ik nemen na een klein uurtje wandelen even een moment op een bankje. Ik mompel dat ik het warm heb. Meneer gaat naast me liggen, rolt zich genoeglijk op, steekt zijn neus in zijn staart, slaakt een gelukzalige zucht en gaat liggen maffen.
 
#hondenleven
WAARDERING
HITS
373
AANGEPAST: 07-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
07.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Nog een paar weken en de rendieren van de Kerstman komen ook een nachtje op tuinbezoek bij je..
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Een stilleven
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig