SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Britse belevenissen

Publicatie: 24.07.2022 | Helena Mattheyssens

We woonden dus in Engeland, Surrey, de kinderen gingen naar de Nederlandse school in Cobham, deel van de American Community School (ACS). De 'Pelgische' meisjes waren heel populair, een verademing in de grote Shell gemeenschap. Ook ik werd op alle koffie ochtenden uitgenodigd, de schaarse andere landgenoten hielden zich enkel met elkaar op. 

België is mijn ding niet en ik ben absoluut geen royalist. Ligt ACS nu net op een gigantisch domein waar een Belgische koninklijke telg gewoond had met zijn nog royalere vrouw, dochter van Queen Victoria. 'The White House', hun stulpje midden op het landgoed, diende als statig secretariaat van ACS. Geen enkel schoolsecretariaat ter wereld was rianter gehuisvest. 

 

De Nederlandse directrice vroeg me mee voor een aanprijzing van de school bij de Belgische Ambassadeur in London om meer Vlaamse kinderen op school te verwelkomen. Chic ontvangen, had ik nog een gesprek met de Attaché over de mogelijkheid om de barokke Rubenscantate van Vlaming Peter Benoit in de Royal Festival Hall te laten opvoeren. Een dirigent aldaar was een huisvriend geworden en had belangstelling voor de uitvoering. De Attaché zou het bekijken. Ik werd ziek en daar bleef het bij. De dirigent heeft later nog jarenlang bij ons in Schilde gelogeerd, telkens een kleine week en ik werd overdag vergast op meesterlijke pianoconcerten. 

 

Op een zomerzondagavond reden we naar Londen voor een culinair festijn in het Italiaanse restaurant van het vermaarde Grosvenor House Hotel aan Hyde Park. Zo gebeurde en bij het verlaten van het hotel bewonderden mijn man en ik kort de uitgestalde prijzige juwelen in de luxueuze hal. De meisjes stonden wat verder achter ons, in het midden van de hal, toegelachen door het receptie personeel. Toen ik me omdraaide zag ik onze oudste omringd door zes mannen in lange witte gewaden met hoofddoeken, omkranst door zwarte haarbanden. Eén van hen liep keurend om haar heen, waarbij ze duidelijk in de smaak viel, hij behield een kleine afstand. Daar stond ze, 10 jaar, grote blauwe ogen, met een fel roze jurk waarop haar lange lichtblonde haren sierlijk gespreid lagen. Ik liep doorheen de kring en nam haar beschermend bij de schouders. De hoge heer deed een stap achteruit, glimlachte breed en boog zijn hoofd naar me. We verlieten onmiddellijk het hotel en vlak voor de in/uitgang stond een donkerblauwe RR cabriolet met spierwitte lederen zetels en achterbank. Op elk van hen was een gouden kroon aangebracht en vooraan op de wagen een Midden-Oosten vlag. 

Ik schreef het al, ik ben geen royalist, monarchieën zijn een anachronisme dat zich superieur alles permitteert. 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
25.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed verteld Helena, vooral de laatste paragraaf boeit me. Maar het hangt wat losjes aan elkaar vind ik.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Helena Mattheyssens 25.07.22
    Dankjewel, Hans. Ik koos uiteenlopende anekdotes uit mijn talloze herinneringen, idem voor onze USA jaren. Begin en einde raken elkaar toch omkaderend?
    • Hans Van Battel 25.07.22
      In elk van je anekdotes komt je schrijftalent naar boven. Waarom er niet telkens een apart verhaal van maken?

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.