T.g.v een storing zijn er mogelijk problemen bij bepaalde gebruiksmogelijkheden. We onderzoeken momenteel de oorzaak en werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding). Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

472 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Blogs
  • Bescherming nodig in deze roerige tijden
Bescherming nodig in deze roerige tijden

Volgens de site nu.nl heeft de WHO het volgende gemeld: “De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) waarschuwt voor een chronisch en wereldwijd tekort aan beschermende mantels, handschoenen en mondkapjes in de strijd tegen het nieuwe coronavirus 2019-nCoV.” 


En vindt men dat vreemd? Volgens de directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus loopt men nu tegen grenzen aan van dreigende tekorten. Men spreekt met mensen uit het netwerk van toeleveraars om te zien wat de struikelblokken zijn en waar de oplossingen liggen. 
Maar laten we daar dan ook eerlijk naar kijken, want de toeleveraars die in het westen zitten hebben hun productie niet voor niets voor het grootste deel in China zitten, want dat zou gewoon goedkoper zijn. Maar leren we dan uit deze wereldwijde catastrofe ook dat goedkoop niet gaat voor het leven van de burger? Ik ben bang van niet, daar het al eerder is voorgekomen, nl. met het SARS en het MERS-virus. 


Men gokt met mensenlevens. Volgens bepaalde kringen zou de productie van m.n. de mondkapjes in China compleet stil liggen wegens het Chinees Nieuwjaar. Gezien de uitbraak van het coronavirus 2019-nCoV heeft de Chinese overheid het Nieuwjaar al wat verlengd. De wereld leeft in de veronderstelling dat de productie op 10 februari weer zou beginnen, maar dat kunnen we mogelijk wel op onze buik schrijven, daar het Nieuwjaar nogmaals verlengd gaat worden gezien de uitbraken van het virus. 


Mocht de productie dan eindelijk gaan beginnen, veel te laat natuurlijk, dan zal men dag en nacht moeten gaan werken om al die aanvragen van m.n. mondkapjes weer op de rails te krijgen. Echter mijn voorspelling is, dat op dat moment de Chinese overheid zal zeggen, dat er geen één geproduceerd masker in China, het land zal verlaten, omdat men die zelf hard nodig heeft gezien de drama’s die zijn gebeurt, gebeuren en mogelijk nog staan te gebeuren. 


En terecht, gezien vanuit het Chinese oogpunt. Maar de rest van de wereld dan? Dat is dus de cruciale vraag voor de WHO de komende maanden, want zo lang zou het best wel eens kunnen gaan duren voordat de productie weer op peil is en er weer genoeg voorraad is volgens de WHO maatstaven. Maar gaat dan het wereldse roer om en gaat men ook produceren in minder goedkope landen of gaan we op de oude voet verder? Ik ben benieuwd.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Bescherming nodig in deze roerige tijden"

© Henny A.J. Kreeft
12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: