Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

481 Hits

Publicatie op:
Azijnpisser !
Gisteren nog eens gebruik gemaakt van het openbaar vervoer, met name de tram . Kwestie van "Oefening baart kunst " want na 31/12 is mijn wagen niet meer toegelaten in de stad.

Ik koos voor een zitplaats naast het gangpad met het idee in mijn hoofd om ,wanneer er iemand naast mij zou willen plaatsnemen ,ik zou vragen wie er het eerste aan zijn eindhalte ging zijn ,om alzo de persoon in kwestie niet verder te moeten storen bij het uitstappen .

Of toch zoiets !
Behept met de beste bedoelingen dus !

Zodus ; er komt een dame opgestapt,bekijkt de lege stoel naast mij en blijft staan . Ik stond recht en vroeg welke halte ....
"ZIJ" blijkt een "HIJ " naar de stem te oordelen !

Oeps !
Afin,ik moest eerst van de tram dus 'meneer' aan het raam .

Het heerschap zette zich naast mij en begon toen ,totaal onverwacht ,giftige taal te spuien .Het ging in de trant van "Hoe was het nu tegenwoordig toch zover gekomen dat de mensen op de tram zomaar eender waar gingen zitten...En dat zoiets onbegrijpelijk onbeleefd was..." plus nog meer van dat fraais . En dat allemaal met een kneuterig gefrustreerde stem .

Ik werd voor één keer niet kwaad maar zegde hem dat het een veel te mooie dag was om te zitten kankeren .
Het heerschap werd nog kwader en begon me uitvoerig uit te leggen hoe egoistisch ik wel niet was...
Ik werd nog niet kwaad maar vertelde de man dat ik wel een idee kreeg van zijn karakter waarop hij briesend de bal terugkaatste door te zeggen dat hij een idee kreeg over mij.

Nou ,toen heb ik er paal en perk aan gesteld en gezegd dat ik mij niet meer ging verwaardigen om ook nog maar één woord met hem te wisselen.
Toen gaf ie het op en verdiepte zich in zijn mobieltje..

Altijd avontuur op de tram ,je kan zo maar een azijnpisser naast je krijgen !

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Azijnpisser !"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig