Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

429 Hits

Publicatie op:
Auto's en eigenaardigheden !
Ik heb niks met auto's ! Die dingen moeten me zonder miserie van A naar B brengen ,telkens ik dat wil .
Punt !!

Natuurlijk ,verwachten dat dit altijd zonder miserie gepaard gaat is niet erg realistisch ,zeker als de kilometer teller al een indrukwekkend getal toont.
Zo had ik een lichte vrachtwagen ,nodig voor mijn job ,die zijn jonge jaren al ruimschoots voorbij was en die enkele eigenaardigheden had ontwikkeld..
Iedereen heeft al wel eens staan sakkeren als s' winters de deur van de auto dichtgevroren blijkt, lastig ,vooral als je dan weer moet constateren dat je zoiets handigs als een slot ontdooier nog niet hebt gekocht.

Met mijn Seat ging het anders ! s' Winters kon je één keer de deur openen ! Eén keer !! De tweede keer bleef ze halsstarrig dicht ! Totdat de hele auto opgewarmd was en dat was gewoonlijk ettelijke kilometers verder.
Het begon met één deur ,uiteindelijk allebei.
Maar het is maar een weet hé ,je past je aan....

Toen kwam het moment dat de auto naar de garage moest ,één of ander mankement ,weet niet meer wat....
Na enkele dagen telefoneerde ik de garagist om te horen in hoeverre mijn auto klaar was en de man vertelde me ,een beetje ongerust, dat hij wel "iets "had meegemaakt met mijn auto .

Hij begon met te zeggen dat hij ,na de reparatie ,een toertje met de wagen ging maken, kwestie om te controleren of alles ok was. Al rijdend zag hij dat de motorkap niet goed gesloten was ,zette zich aan de kant ,sloot de kap en wou terug instappen .
En geraakte er niet meer in ! Ik had natuurlijk vergeten de man op de hoogte te brengen van dat "één keer en dan niet meer" Daar stond hij dan ,naast een auto met draaiende motor,niet wetende wat te doen.
Goede raad was duur en paniek stak de kop op...

Ik aanhoorde zijn verhaal en moest onbedaarlijk lachen ,zag het tafereel zo voor mijn ogen tot ik hem hoorde zeggen
" Heb dan maar een steen gepakt en de ruit ingeslagen "
Ik moest nog harder lachen waarop hij ,toch ietwat opgelucht zegde dat hij blij was met mijn gelach.

Maar het verhaal was nog niet ten einde ,terwijl hij zo druk bezig was om met een steen die ruit in te kloppen werd er op zijn schouder getikt : " Waar denkt meneer dat hij mee bezig is ? "
De flikken hadden hem bezig gezien en kwamen argwanend een kijkje nemen ,papieren moesten opgehoest worden....hetgeen niet kon ,die lagen in de auto, afin ,na verloop van tijd kwam alles wel in orde alleen moest er een nieuwe ruit geplaatst worden .

 Die kosten hebben we broederlijk verdeeld , kwestie om "vriend " te blijven en niet op zoek te moeten gaan naar een andere garagist !

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Auto's en eigenaardigheden !"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig