Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Abba

Can you hear the drums Fernando. I was so afraid. Though we never thought we could loss there’s no regret.

Ik luister naar Abba. Zalig! Ik had al een heel verhaal getypt maar dat is verloren gegaan en let’s face it, ik schrijf alleen maar blogs en kom niet meer tot een verhaal. Dat laat ik maar even aan jullie over lezers, ik weet dat het nog wel komt! Ja het was een tragische dag met een goede afloop. De regen komt trouwens met bakken uit de lucht en ik wil toch echt naar de kapper. Ze moeten bijgeschoold worden kappers. Mijn haar valt stijlloos naar beneden en heeft geen model. Die mooie foto op mijn profiel kunnen jullie vergeten. Dat zijn oude tijden. Maar ik heb nog steeds mooie bruine ogen en een melancholische blik. En ik ben inmiddels ook al 58 en als ik nou eindelijk eens wat kilo’s  zou verliezen zou ik er nog best knap uitzien. Maar wat wil je als je constant binnen zit en de zonnestralen niet voelt. Kijk nu vallen we in herhaling. Vandaag was de dag van Shémar met wie ik naar de dokter zou gaan voor een goed gesprek.

Maar ik was niet aangekleed en voelde me vies want ik had een ongelukje gehad op de toilet en Léon was weggegaan. ‘Shémar reageerde resoluut. ‘Je gaat nu onder de douche zei ze of wil je zo doorgaan.’ Heus ik ben geen ranzig type maar ik heb geen goede verzorgde opvoeding gehad. Dus deed ik dat en waste ik me schoon met veel aandacht en kleedde me aan. Dat vond Shémar fijn. Nu zal ik je haar fönnen, ga je je opmaken en gaan we naar de dokter met de auto. Zo geschiedde al zag ik er niet uit als een plaatje. Gisteren regende het ook maar in de auto was het droog. Bij de dokter Tjin a Ton hoefden we niet lang te wachten, een stralende mooie vrouw kwam ons halen. Ja ik ken haar goed want ze heeft me door de somatisatieperiode gesleept met haar aandacht en zalfjes. Hormoonzalf die ik in mijn vagina moet smeren omdat die erg droog is en ze heeft me meermalen onderzocht en doorverwezen naar instanties waar ik toch weer niet heenging enz. ‘Vertel het eens.’ Zei ze en toen begon Shémar te praten. ‘Ingrid vergeet dingen en herhaalt dingen, ze kleedt zich niet aan en weet niet dat ze een toiletongelukje heeft gehad en ik moet haar echt dingen leren, ze kookt nooit en is volkomen afhankelijk van haar vriend.’ Ik denk dat een neurologisch onderzoek op zijn plaats is en daarom zijn we gekomen,’  Ik had niets gezegd want ik was overdonderd. Daarvoor waren we gekomen? Ik dacht het niet. We wilden een second opinion.

Dokter Tjin a Ton zuchtte. ‘En ik moet zo’n verwijsbrief gaan schrijven en wat doet de GGZ?’ ‘Dat zou fijn zijn als u dat wilde doen,’ zei Shémar en schudde met haar zwarte krulletjes. Haar tanden waren witter dan wit vandaag en ze had een zwarte panty aan en een jurk. De dokter nam een slok van haar thee en keek me meewarrig aan. ‘In het verleden is Ingrid vaak gekomen en hebben we geconstateerd dat haar klachten een psychische oorzaak hebben maar dit gaat wel erg ver.’ ‘Dat vind ik ook,’ zei ik en was benieuwd naar Shémar’s reactie. De dokter dacht na. ‘Okee ik ga een verwijsbrief schrijven,’ maar daar laat ik het bij. Ik geef het over aan de GGZ. Wel wilde ze contact met mijn psychiater. Onthutst verliet ik de kamer. ‘Wil je nog even gaan wandelen,’ vroeg Shémar. ‘Nee Shémar ik wil naar huis en dacht ‘dit is echt de laatste keer.’

© Ingrid Karstenx op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
11.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Persoonlijk denk ik dat je de leesbaarheid kunt vergroten door gebruik te maken van bijvoorbeeld alinea's.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karstenx 11.04.22
  maar je zegt helemaal niets over het verhaal wat vond je daarvan kaatje
  • Ingrid Karstenx 12.04.22
   @Kaat ik heb niet behoefte aan een second opinion ik vind dat ik het onderzoek niet nodig heb en ik heb een boek geschreven dus dat komt wel goed
  • Kaatje Mossel 12.04.22
   @Ingrid Je beschrijft heel veel, ik moest goed lezen om alles mee te krijgen. Het gebruik van de alinea's helpt daarbij. Dat van die haren is heel herkenbaar, we worden er niet mooier op naarmate we ouder worden maar de ogen in de spiegel blijven hetzelfde. Ik ben wel benieuwd naar het vervolg, komt die second opinion er en gaat de GGZ helpen om je beter te voelen?
  • Ingrid Karstenx 11.04.22
   ik heb alinea's ingevoerd kaatje maar je zegt niets over het verhaal