Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 268

55 woordenverhalenmanie

Ja, ik moet bekennen: de 55 woordenverhalenwedstrijdkoorts heeft mij ook weer in de greep gehad voor de derde keer sinds de deelname aan Schrijverspunt. Als je er eenmaal mee bezig bent, raak je er gewoon aan verslaafd. Veel onschuldiger dan welk genotmiddel ook. Ik betrapte me er op, dat ik zelfs in 55 woorden stijl DACHT.
De avond van de 13e februari heb ik speciaal gewacht tot 00u00 met in mijn achterhoofd de herinnering aan over de 1000 (!) medeschrijvers en -lezers vorig jaar en het jaar ervoor die online waren op hetzelfde moment.
Af en toe moet een mens het leven zelf inkleuren, dan maar in de vorm van een online schrijfevenement, maar er werd dit jaar weinig gekleurd.   
Groot was dan ook mijn teleurstelling toen ik met TWEE anderen actief was en de rest blijkbaar al op één oor lag. Zoiets stimuleert niet, bovendien zat mijn Works muurvast en bereidde mijn laptop zich voor op een update die ik willens en wetens trachtte tegen te houden, zonder resultaat. Kortom alles mislukte.
Ontmoedigd zocht ik mijn bed op.

De volgende ochtend was ik alweer present, las hier en daar wat, liet een reactie achter. Pas later stroomden de verhalen binnen. 
Dagenlang ontbrak het mij aan tijd/zin/inspiratie om ze te schrijven of in te zenden. Pas de laatste dag van de wedstrijdweek vond ik tegen half twaalf 's avonds mijn concepten terug, heb deze herschreven en vervolgens in een race tegen de klok ingezonden. Alles op de valreep. Zodoende stonden er een tijdje drie 55 woordenverhalen van mij op de voorpagina. Dit is puur toeval geweest zonder de opzet erachter om op te vallen, aandacht te trekken en puntjes te halen mocht iemand dat hebben gedacht. Ik geef geen spat om puntjes, maar mag graag reacties lezen en eventuele waarderingen werken stimulerend. 

Voor de derde keer heb ik het plezier geproefd van het bedenken, herschrijven en berekenen van -een stuk of twaalf- 55-jes, die hopelijk een beetje de moeite waard zijn gebleken en er inmiddels tientallen gelezen die boven de norm uitsteken.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Edith E
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 268
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "55 woordenverhalenmanie"

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...