Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 241

55 woordenverhalenmanie

© Edith E op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]
Ja, ik moet bekennen: de 55 woordenverhalenwedstrijdkoorts heeft mij ook weer in de greep gehad voor de derde keer sinds de deelname aan Schrijverspunt. Als je er eenmaal mee bezig bent, raak je er gewoon aan verslaafd. Veel onschuldiger dan welk genotmiddel ook. Ik betrapte me er op, dat ik zelfs in 55 woorden stijl DACHT.
De avond van de 13e februari heb ik speciaal gewacht tot 00u00 met in mijn achterhoofd de herinnering aan over de 1000 (!) medeschrijvers en -lezers vorig jaar en het jaar ervoor die online waren op hetzelfde moment.
Af en toe moet een mens het leven zelf inkleuren, dan maar in de vorm van een online schrijfevenement, maar er werd dit jaar weinig gekleurd.   
Groot was dan ook mijn teleurstelling toen ik met TWEE anderen actief was en de rest blijkbaar al op één oor lag. Zoiets stimuleert niet, bovendien zat mijn Works muurvast en bereidde mijn laptop zich voor op een update die ik willens en wetens trachtte tegen te houden, zonder resultaat. Kortom alles mislukte.
Ontmoedigd zocht ik mijn bed op.

De volgende ochtend was ik alweer present, las hier en daar wat, liet een reactie achter. Pas later stroomden de verhalen binnen. 
Dagenlang ontbrak het mij aan tijd/zin/inspiratie om ze te schrijven of in te zenden. Pas de laatste dag van de wedstrijdweek vond ik tegen half twaalf 's avonds mijn concepten terug, heb deze herschreven en vervolgens in een race tegen de klok ingezonden. Alles op de valreep. Zodoende stonden er een tijdje drie 55 woordenverhalen van mij op de voorpagina. Dit is puur toeval geweest zonder de opzet erachter om op te vallen, aandacht te trekken en puntjes te halen mocht iemand dat hebben gedacht. Ik geef geen spat om puntjes, maar mag graag reacties lezen en eventuele waarderingen werken stimulerend. 

Voor de derde keer heb ik het plezier geproefd van het bedenken, herschrijven en berekenen van -een stuk of twaalf- 55-jes, die hopelijk een beetje de moeite waard zijn gebleken en er inmiddels tientallen gelezen die boven de norm uitsteken.
Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : 55 woordenverhalenmanie

Aantal hits voor dit artikel: 202
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

3.55

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: 55 woordenverhalen manieUser ID 5901 24-02-2020 15:06
Uit het hart geschreven, goed weer gegeven. Zeker verslavend, en leuk om het denkwerk van andere medeschrijvers te mogen lezen.Dank hiervoor!
# RE: 55 woordenverhalen manieEdith E 24-02-2020 16:11
Dank je wel Huub.
# RE: 55 woordenverhalen manieGuido Aerts 23-02-2020 17:46
Altijd spannend om jouw belevenissen te volgen, Edith. Ik heb wel jouw stukjes gelezen en wat sterretjes uitgestrooid.Ik heb mij zelf tijdens de 55w wedstrijd inderdaad gedeisd gehouden. Ben nl. bezig met de vertaling van een misdaadroman van een vriend uit Quebec en amuseer er mij rot mee.
Tot schrijvens.
# RE: 55 woordenverhalen manieEdith E 23-02-2020 20:39
Dat is fijn, Guido. Dank voor het sterrenstrooise l en het lezen!

Dat is overigens mooi nieuws. Doe je dat uit vriendendienst? En met het doel de vertaling in de omloop te brengen? Daar zal hij wel blij mee zijn.
Canadees-Engels vertalen valt waarachtig niet mee. Is duidelijk anders "Engels" dan Engels Engels of Amerikaans Engels. Als het jou -en hem- maar voldoening geeft, is dat al de helft van het resultaat.
Ik wens je plezier en succes.
# RE: 55 woordenverhalen manieGuido Aerts 24-02-2020 15:19
Euh, Edith, in Quebec wordt Frans gesproken (lijkt wat op oud Frans weliswaar). Het is inderdaad een vriendendienst aan een uitgeweken Vlaming die zijn Nederlands wat verleerd is. Na een eerste vertaald deel zegt hij dat hij al veel nieuwe Nederlandse woorden heeft bijgeleerd. :-*
# RE: 55 woordenverhalen manieEdith E 24-02-2020 16:08
Natuurlijk. Stom van mij. En als Belg is vanuit het Frans vertalen natuurlijk een koud kunstje. Moet toch heerlijk zijn die prachtige taal als tweede moedertaal te beheersen.
Nou hij mag zijn handen dichtknijpen met zo'n vriend.
# RE: 55 woordenverhalen manieGuido Aerts 24-02-2020 16:52
Er zijn nochtans weinig Vlamingen die nog behoorlijk hun 'tweede' taal kennen. Waar ik vooral plezier in heb is dat men in Montréal en omstreken wat taal betreft ergens in een ver verleden is blijven steken waardoor er woorden gebruikt worden die men in Frankrijk al lang niet meer kent. Men zou het tot op zekere hoogte kunnen vergelijken met het verschil tussen Nederlands en Vlaams.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

De Zwarte Madame
| Diane Thone | Cursiefje