Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

3G of 4G of misschien al 5G

In een eerdere blog sprak ik over de mobieliteit van onze maatschappij en dat ik ook elke dag met een mobiel rondloop, begonnen met een heel simpele, waarna een heel mooie NEC en nu dus een Polaroid, neen geen fototoestel, alhoewel je er wel mooie foto‘s mee kan maken.


Maar waar ik dus echt niets van snap is wanneer men gaat spreken over 3G of 4G; sommigen durven al 5G tegen me te zeggen en dan moet ik echt afkloppen. Zulke kreten ontgaan me ten enenmale. Maar aangezien ik niet dom over wil komen, ben ik maar eens gaan googelen.  

Ik had altijd gedacht dat de G voor een heel moeilijke kreet zou staan, maar het is gewoon de eerste letter van het woord generatie, dus dat hebben we bij deze opgelost. 3G betekent dus de derde generatie en 4G de vierde. Nu we dat weten, is de volgende vraag waar het verschil tussen 3G en 4G in zit en dat is eigenlijk ook vrij simpel, nl. de snelheid en het bereik. De internetsnelheid van 3G schijnt tussen de 7 en 8 Megabit per seconde te liggen; het zal best wel, ik weet nog steeds niet of het snel is of niet. Nu zal 4G dus beduidend sneller moeten zijn.

Ik heb thuis 3G op mijn mobiel - dat geeft hij steeds aan - en ik vind het verschrikkelijk traag. Ik neem aan dat de snelheid in het algemeen bij ons erg laag is, want ook mijn computer heeft van die kuren: als ik aan het werk ben en heb wat sites openstaan en zet muziek via YouTube erbij op, dan kan ik het daarna wel schudden en kan ik de afwas gaan doen. Mijn vrouw natuurlijk blij, ik wat minder.  


4G zou een gemiddelde snelheid hebben van 20 Mbps, dus alweer zo’n drie keer sneller dan 3G, maar 4G schijnt een topsnelheid van 150 Mbps te hebben, wow, dan kan ik dus het schrijven van deze blog niet bijhouden op mijn mobiel. Kenners durven te zeggen dat 4G sneller is dan de Wifi-verbinding van Nederlandse huishoudens. Alles zal sneller zijn dan mijn internetsnelheid en de provider maar schermen met de hoge snelheid. Nu, hij bedoelt zeker niet de snelheid waarmee hij komt aanrijden als er wat aan de hand is met het internet, maar ik kan hem ook wel erbij aangeven dat hij ook niet de Wifi-snelheid bedoelt, want dat is vaak huilen met de pet op, maar dan wel een heel grote pet.


Anders ‘whizzkids’ geven aan dat 4G wel sneller is dan 3G - pfff - en dat je het verschil vooral merkt bij het bekijken van video’s en luisteren van online muziek. Echter de snelheid blijft afhankelijk van: de kwaliteit van de smartfoon, afstand tot de zendmast, aanwezigheid van muren en gebouwen tussen mobiel en zendmast, aantal gebruikers op dezelfde zendmast.


Ja, zo lust ik er nog wel een paar.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 219
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten