Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

avatar1245 448c3725edac6ccf13ce18a2d93bc6d0Op 21 juni, is mijn  boek gepresenteerd. Titel van het boek is: Mist.
Ik zal  het boek overhandigen aan mr. Hans Anker, de bekende strafrechtadvocaat uit Friesland. Eén van de tweeling Anker, die samen een advocatenkantoor hebben in Leeuwarden en  overal in Nederland bekend als advocaten van door iedereen verafschuwde criminelen. Moordenaars en kinderverkrachters hebben niet vergeefs een beroep op hen gedaan. 
Hun werk en onze kindertijd hebben een verbinding gelegd tussen mij en hen.
Toen ik vier jaar oud was verhuisde ik met mijn ouders en mijn twee oudere zussen naar een dorp in Friesland. Op loopafstand van ons nieuwe huis woonde de familie Anker, die pas enkele maanden daarvoor daar was komen wonen.
De tweeling was drie weken ouder dan ik en het was logisch dat we elkaar vonden en samen onze nieuwe omgeving gingen verkennen. Een jaar later ben ik niet ver van mijn huis door een man opgepikt en misbruikt. Ik speelde daarna nooit meer met die twee vriendjes. 
55 jaar later kwamen onweerstaanbaar de herinneringen als keihard bewijsmateriaal in mij bovendrijven. Ik werd er opnieuw ziek van: misselijk makende beelden. Ik ging schrijven. In vier jaar groeide een boek.
In die vier jaar veranderde het boek vier keer van titel. Ook de tekst veranderde. Ging het boek eerst over de schemerige godenwereld van het oude Mexico, langzamerhand kwam er steeds meer Nederland doorheen.
Nu is het boek klaar. Het heet Mist omdat het verhaal uit een potdichte mist opgedoken is. Ik ga het boek overhandigen aan Hans Anker omdat ik op die manier hem bij kan praten over wat er met mij gebeurd is, toen, nu bijna zestig jaar geleden waardoor wij elkaar toen uit het oog verloren. Wat er daarna allemaal gebeurde staat ook in dit boek. Hoe de knalheldere zon van Mexico alle mist heeft opgelost. Hans zal vast iets willen zeggen over dat tweede, het seksueel misbruiken van kinderen, dat ons verbindt. 
Ik ga hierna andere boeken schrijven. Mijn volgende boek heet: Recepten voor het leven.
Dit artikel delen?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap