Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

ingriddettmer
Leuk dat ik naar aanleiding van het uitkomen van mijn gedichtenbundel ‘Stille Woorden’ iets over mijzelf mag vertellen.
Gedichten schrijven is één ding, een verhaal schrijven is voor mij iets heel anders, maar ik probeer het.
In 1966 ben ik door mijn ouders aangegeven bij de burgerlijke stand van Amsterdam. Vanaf mijn zesde jaar groeide ik op in Krommenie. Na een tussenstap naar Noordwijk ben ik al weer drie en een half jaar terug in de Zaanstreek. Ik heb een mooie dochter van bijna 13 jaar, een lieve vriend en ook Branko, een ondeugende Maltezer/Shi Tzu woont bij ons.
Als kind vond ik het al fijn om gedichtjes te maken. Ik greep iedere gelegenheid aan om een gedichtje te schrijven en vond het leuk om die aan familie te geven. Alles schreef ik in schriftjes die mijn moeder bewaarde. Het is grappig om te lezen hoe onschuldig het toen allemaal was.
Er volgde een tijd waarin uit mijn ‘gedichtenpen’ nauwelijks iets op papier kwam. Tot ik in 2002 nachtenlang opzat door hevige rugpijn, mijn lieve oma overleed en het leven voor mij niet meeviel. Toen ben ik achter de PC gekropen om mijn gevoelens een plek te geven.
Men zegt dat ik een gave heb om gevoelens en emoties van andere mensen over te dragen aan het papier zonder dat ik het zelf heb meegemaakt. Ik noem het een ingeving, door wie of wat dan ook gekregen. Krijg ik eenmaal een idee in mijn hoofd, dan staat het gedicht snel op papier. Dan laat ik het een paar uur rusten om het daarna bij te schaven tot ik tevreden ben. Daarom kan ik ook geen ‘verzoeknummers’ schrijven.
Zo ben ik onder de naam ‘Dreamer’ op internetsites mijn gedichten gaan plaatsen waar ik veel positieve reacties op kreeg.
Niet veel later volgde mijn eigen gedichtensite www.dreamer.houdtvan.nl
De stap naar mijn eerste bundel ‘Dromen zonder Teugels’ liet niet lang op zich wachten. In 2006 heb ik deze debuutbundel in eigen beheer bij Boekenbent uitgegeven en er zijn ruim 250 stuks verkocht.
Sinds december 2010 is mijn tweede gedichtenbundel ‘Stille woorden’ op de markt. Ik omschrijf deze bundel als ‘woorden voor die situaties waar eigenlijk geen woorden voor zijn’.
Het zijn woorden van troost bij verdriet en eenzaamheid, maar ook woorden voor iemand die stervende is of voor iemand waarvan een dierbare gaat overlijden. Er zijn ook gedichten die gaan over het verlies van een huisdier, afscheid nemen van de babytijd, dementie, enzovoort. Kortom woorden over alles wat met afscheid te maken heeft.
Voor mij staan gedichten over ziekte en afscheid niet als ‘zwaar’ te boek. Ze kunnen steun geven of juist gevoelens losmaken die iemand op zijn eigen manier maar moeilijk kan uiten.
De reacties op mijn nieuwe bundel zijn overweldigend. Binnen drie weken zijn er al bijna 100 exemplaren verkocht.
Ik besef dat deze nieuwe gedichtenbundel over een zwaar thema gaat. Maar uit de vele reacties die ik krijg, merk ik dat de lezer onder de indruk is en troost kan vinden in mijn woorden.
En dat is precies de reden waarom ik schrijf.
Fijn dat u mijn verhaal heeft willen lezen.
U kunt mij altijd per e-mail (dreamer.1966@hotmail.com) een bericht sturen.
Een warme schrijversgroet,
Ingrid Dettmer.
Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap