Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Voor schrijvers door schrijvers
De Zwarte Agenda:te koop in elke boekenwinkel
Ook te bestellen in onze webshop
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Je boek te koop in alle boekwinkels
Voor € 7.50 per maand
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 

Avatar1586 Ccbbe878acffeebdf13ab74aa3e308c9Liefde voor lezen heb ik sedert mijn jonge jaren. Ik bezocht wekelijks de bibliotheek en sleepte zoveel mogelijk boeken mee naar huis. Toen mijn vier zonen klein waren, las ik ze met veel plezier voor, of vertelde zelf verzonnen verhaaltjes.

In 1980 bezocht ik voor het eerst Suriname en het was liefde op het eerste gezicht. Sinds 2011 woon en werk ik weer in Suriname, waar ik eindelijk de tijd en inspiratie heb gevonden voor het schrijven van 'Thula', mijn eerste kinderboek.

De prachtige natuur stimuleert mij om te schrijven. Maar meer nog de nonchalante wijze waarop sommige mensen jammer genoeg omgaan met 'moeder aarde'. De schade die met name de dieren hierdoor oplopen, maakt dat ik wil schrijven, schrijven en nog meer schrijven. 'Thula' is prachtig geillustreerd door Ginoh Soerodimedjo. Het is een leerzaam boek geworden, niet alleen voor Surinaamse kinderen, maar zeker ook voor Nederlandse kinderen, die op deze manier iets kunnen leren over Suriname en haar bewoners. 

Het tweede deel van Thula is in de maak en een derde deel sluit ik ook beslist niet uit. Ik heb ook een kinderliedje geschreven bij 'Thula'.  Thula, een kleine sabaku in Suriname  

Ondertussen werk ik ook aan een roman, waarin zowel de Nederlandse als de Surinaamse cultuur aan bod komen. Ik hoop nog lang te kunnen wonen en werken in Suriname, het land van mijn hart.


Thula 03.1   Kopie

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018