Auteur in de Spotlight

Ook als auteur in de spotlight?

Leden kunnen zichzelf als auteur in de spotlight zetten.
  • Door eerst in te loggen  kun je jezelf hier toevoegen als auteur in de spotlight. Lees eerst s.v.p. de volgende toelichting!
  • Toelichting :
    • Vul bij 'Titel' een titel in. (We adviseren je om je eigen naam/pseudoniem te gebruiken).
    • Voeg je tekst toe in het tekstblok en bewerk de tekst desgewenst.
    • Meer invullen is niet noodzakelijk. Klik alleen nog op--> Opslaan.
  • De eerste keer is de pagina niet gelijk zichtbaaar. Na publicatie kun je de pagina onbeperkt wijzigen en aanvullen. 
 Hierklikken

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

avatar1586 ccbbe878acffeebdf13ab74aa3e308c9Liefde voor lezen heb ik sedert mijn jonge jaren. Ik bezocht wekelijks de bibliotheek en sleepte zoveel mogelijk boeken mee naar huis. Toen mijn vier zonen klein waren, las ik ze met veel plezier voor, of vertelde zelf verzonnen verhaaltjes.

In 1980 bezocht ik voor het eerst Suriname en het was liefde op het eerste gezicht. Sinds 2011 woon en werk ik weer in Suriname, waar ik eindelijk de tijd en inspiratie heb gevonden voor het schrijven van 'Thula', mijn eerste kinderboek.

De prachtige natuur stimuleert mij om te schrijven. Maar meer nog de nonchalante wijze waarop sommige mensen jammer genoeg omgaan met 'moeder aarde'. De schade die met name de dieren hierdoor oplopen, maakt dat ik wil schrijven, schrijven en nog meer schrijven. 'Thula' is prachtig geillustreerd door Ginoh Soerodimedjo. Het is een leerzaam boek geworden, niet alleen voor Surinaamse kinderen, maar zeker ook voor Nederlandse kinderen, die op deze manier iets kunnen leren over Suriname en haar bewoners. 

Het tweede deel van Thula is in de maak en een derde deel sluit ik ook beslist niet uit. Ik heb ook een kinderliedje geschreven bij 'Thula'.  Thula, een kleine sabaku in Suriname  

Ondertussen werk ik ook aan een roman, waarin zowel de Nederlandse als de Surinaamse cultuur aan bod komen. Ik hoop nog lang te kunnen wonen en werken in Suriname, het land van mijn hart.


thula 03.1 kopie

Pin It

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018