Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

WELKOM

avatar1463 5f8856346a40a339fcbb32ee99b49ac5Hallo, ik ben Anna Lascaris. Mijn leven begon in de gezellige volksbuurt van Amsterdam, de Jordaan. Ik was een kind met een rijke fantasie dat mijn vriendinnen vermaakte met zelfverzonnen verhalen.

Vaak moet ik aan de tekst van Wim Sonneveld denken, sinds het huis waar ik geboren ben tegen de grond is gegaan.

Ik was een kind en wist niet beter dan dat het nooit voorbij zou gaan.

Nooit had ik kunnen bedenken, dat het huis waarin ik ter wereld ben gekomen, nu niet meer zou bestaan. Net zoals de gedachte dat ik ooit boeken zou gaan schrijven, nog lang niet bij mij opkwam. Dat gebeurde pas jaren later, toen ik Amsterdam allang had verlaten.

Toen mijn man voor zijn bedrijf naar Nigeria werd uitgezonden en ik werd opgeslokt door het expatleven, nam het idee om een boek te gaan schrijven vastere vormen aan. Drempelvrees zorgde ervoor dat ik daar pas jaren later aan begon.

Ik was vijftig jaar toen mijn man naar Slowakije werd uitgezonden en ik wederom met het expatleven te maken kreeg. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen aan mijn eerste boek. Daarna heb ik altijd gewerkt aan een verhaal. Ook toen ik als pensionada in de Portugese Algarve woonde en daarvandaan verhuisde naar Duitsland, ben ik blijven schrijven.

Inmiddels woon ik weer in Portugal. Ik verlangde terug naar het heerlijke weer, de ontzettend aardige mensen en hun eetcultuur. Maar ook de rust om te schrijven is meer aanwezig dan in het jachtige en koudere klimaat van Duitsland.

Vijf boeken heb ik inmiddels kunnen publiceren bij Schrijverspunt.  De thriller De Loods, het spannende fantasieverhaal De Bombos Couleps, de meeslepende romans Vakantie naar de Hel en Gestolen Toekomst. In Van Jordanees tot Yup heb ik mijn ervaringen die ik in mijn jeugd in de Jordaan heb opgedaan, verwerkt tot een roman. Nu liggen er twee verhalen te wachten tot ze voldoende geredigeerd zijn om ze bij Schrijverspunt aan te bieden. Hopelijk worden die net zo enthousiast ontvangen als de vorige vijf boeken.

De gedachte om een boek over de landen te schrijven waar ik gewoond heb, is vaak door me heengegaan, maar ik vond dat geen uitdaging. In een topografisch boek moet je mooie plekken en steden beschrijven. Veel liever fantaseer ik er op los. Daarom hou ik me ook niet aan één genre. Wel hebben in al mijn boeken de personages menselijke trekken die voor ieder herkenbaar zijn. Zelfs in De Bombos Couleps raakt de booswicht je in je hart.

Geïnteresseerden kunnen een blik in mijn boeken werpen bij boekfragmenten en boekenetalage van Schrijverspunt Clusteruitgeverij.
Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap