Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

avatar1510 7517601909a51f71bc0c7747c168227aMijn naam is Ingrid Karsten. Ik ben 50 jaar en ik woon vlakbij Amsterdam met mijn vriend Léon. Ik heb altijd geschreven, vanaf kinds af aan eigenlijk. Ik herinner me mijn dagboek. Het stond vol met plaatjes van Abba. Geweldig vond ik die groep. Toen was ik 12. Mijn vriendin en ik gingen dan play-backen. Ik was Agneta en zij was Frida. Wat hielden wij van die muziek. Ik weet nog precies wat er allemaal in dat dagboek stond. Of ik wel of niet verliefd was op Rob. Ik denk dat alle kinderen dergelijke dingen in hun dagboek schrijven. En boos op mijn ouders natuurlijk.  Dat hoort er allemaal bij.

Na de lagere school bezocht ik een strenge MAVO, omdat mijn ouders vonden dat ik flink rebels kon zijn. Ik maakte de opleiding af op mijn sloffen en mocht verder studeren op de HAVO. Het was daar dat mijn liefde voor de taal begon te groeien. Ik herinner me de introductie van het existentialisme van Jean-Paul Sartre en de roman '1984' van George Orwell. Wat hield ik van die lessen!

Na de middelbare school wist ik niet precies wat ik wilde gaan doen. In 1983 begon ik met een studie Nederlands en Frans op een lerarenopleiding in Amsterdam. Het was een leuke tijd alleen merkte ik al snel dat het vak Nederlands begon te versloffen. Ik nam een break en ging werken in Parijs als au-pair. Daar ontdekte ik mijn liefde voor kinderen. Mélanie was de naam van die eigenwijze kleuter. Mijn Frans was toen nog niet zo goed. 'Je spreekt Arabisch,' lachte ze soms. Eenmaal teruggekeerd in Nederland besloot ik een avondopleiding MO-A (lerarenopleiding) Frans te gaan volgen. Deze opleiding maakte ik wel af.

In 1990 verhuisde ik naar Brussel. Ik heb daar tien jaar gewoond en gewerkt. Eerst als lerares Nederlands aan volwassenen op privé talenscholen en later ook als secretaresse bij de Europese Commissie. In Brussel schreef ik mijn eerste verhaal ('Rimelle') en ook het gedicht 'Étrange comédie'. Ik was tevens begonnen met het schrijven van een roman dat 'Een dorp' zou heten en zich afspeelde in Wallonië. Maar de tijden begonnen te keren en nu heb ik er met 'De dansende aap' een verhaal van gemaakt.

Onlangs heb ik mijn eerste roman geschreven, 'Het geheim.' Het verhaal gaat over een oud echtpaar en een onverwerkt verleden. Een huishoudelijke hulp komt elke vrijdag poetsen maar al snel is te merken dat het echtpaar om een praatje verlegen zit. En wie is die Samuel aan wie mevrouw Bosma nog zo veel moet denken? Dit is haar geheim

Een lieve groet van Ingrid Karsten

Mijn website: https://www.rimelle.nl

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap