Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

123 4ea071b32d160Hallo beste collega schrijvers. Ik ben Rudy De Ridder.
Zoals mijn foto al laat vermoeden ben ik een beetje laatbloeier in de schrijfwereld. Ik ben ondertussen met pensioen en doe nog enkel die dingen die ik graag doe.

Ooit, vorige eeuw dus, was ik militair. In die zin heb ik dan ook diverse scholingen, opleidingen en trainingen genoten. Ik heb dan ook binnen een veertigjarige carrière mijn tweede deel van mijn levenspad kunnen uitbouwen. Ik mag rustig zeggen dat ik de wereld en de mensen die erop ronddansen van nabij heb kunnen zien; soms als militair, soms in humanitair verband, soms als burger, een enkele keer in een politieke context zelfs. Een korte omschrijving van dit levenspad lijkt mij hier dus wel gepast.
De eerste vijftien jaren waren zuiver gericht op mijn taken binnen een gevechtseenheid. Een leven op zich, dat makkelijk als zeer intensief kan omschreven worden. Alles gericht op de opdracht en op de mensen waar je mee werkt. Weinig (toegelaten) ruimte om daarnaast ook nog een beetje civiel te zijn.
In mijn 16de jaar werd mij een functie aangeboden in een militaire school. Totaal aan de andere zijde van het land. Een totaal andere levenwijze ging voor mij open. Mijn voorbije ervaringen waren er gevraagd. Na de juiste opleidingen binnen de methodiek kon ik er als onderrichter aan de slag. Al snel bleek het opleiden van jonge mensen mij in het bloed te zitten.
Vanaf mijn 19de dienstjaar keerde ik terug naar een gevechtseenheid. Maar de andragogische zaadjes waren gekiemd. Het liet mij niet meer los.
De laatste 20 jaren van mijn loopbaan heb ik dan ook binnen het volwassenenonderwijs van defensie doorgebracht. Uiteindelijk werd het vormen met affectieve doelstellingen mijn specialiteit. Na zoveel jaren ervaring, ontwikkelt elkeen zijn eigen werkmethode. Ook ik dus. De vakdomeinen waarin ik werkzaam was, waren oa ; leiderschap, teambuilding, communicatietechnieken, veranderingsmanagement, coaching, conflicthantering, spreken in het openbaar en vergadertechnieken.
De tijd was rijp, mijn eerste boek ontwikkelde zich langzaam. Er was vraag naar om mijn werkmethodes onder de loep te nemen en ze bruikbaar voor anderen te maken. Wat initieel zo eenvoudig leek, bleek in de praktijk dan wat anders. Een eerste document van een slordige 500 blz bleek enkel door mezelf begrijpbaar. Dankzij mijn toenmalige collega (die ondertussen ook schrijver is) werd alles herleid tot de bruikbare essentie der dingen. Na 2 jaar intensief werken was mijn eerste boek, dat ik publiekelijk uitgaf, een feit. "Mensen in hun zijn (bij)sturen" was een doeboek geworden. Het was een omschrijving van het "Centrisch Basismodel" als ook het "One to One Coachingsmodel". Beide modellen zijn op empirische basis ontstaan. Het centrisch basismodel is nog steeds in gebruik in de vorming – en sociale bemiddeling wereld. Het One to One model werd vanaf 2007 fysiek aangeleerd als on the job coachingsmodel aan ca 720 cursisten (niv team en net er boven) en werd in hun handboek opgenomen. Het ISBN 9789081484305 NUR 742. https://www.shopmybook.com/
Mijn tweede boek, "Een wandeling doorheen een metaforiek landschap", ontstond als vanzelf tijdens de verschillende vormingssessies. Het is een verzameling kortverhalen met een metaforiek karakter. De insteek is, het bespelen van de invulling van de lezer, wat bij elkeen anders zal zijn. Achter elk verhaal schuilt een menselijke waarheid. Deze waarheid zal echter inherent zijn aan de interpretatie van elke lezer. Deze kortverhalen kunnen gelezen worden door zowel een jong alsook oud publiek. Het ISBN 9789081484312 NUR: 742 en 306 https://www.shopmybook.com/
Het aanschaffen van een exemplaar geeft het recht aan de koper tot het vrij individueel gebruiken van mijn boeken en hun inhoud.

Ondertussen is het derde deel van mijn levenspad van start gegaan. Als gepensioneerde dus. Dat veel besproken "zwarte gat" heb ik nog nergens gevonden.
Naast het schrijven, probeer ik mijn stamboom te vervolledigen. De publicatie ervan is misschien voor dit jaar of volgend jaar. Nevenbij staat het familieleven op de agenda. Hopelijk kan ik medio 2014 intreden in de club der grootouders.
Andere genres waarin je me kan ontdekken als schrijver in eigen beheer zijn, SF en fictie. Hoofdzakelijk in kortverhaalvorm.

Veel succes nog allemaal.

Rudy

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap