Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

1055 52bd4c2da435eMijn naam is Pascal Cuijpers (Amsterdam, 18-07-1976) en ik ben docent Beeldende Vorming op een middelbare school en daarnaast vast columnist voor Volnieuws (de nieuwssite van westelijk Nederland) en sinds mei 2013 van Schrijverspunt. Ook worden mijn columns (en opiniestukken) regelmatig geplaatst op de site van Joop (opiniesite VARA) en The Post Online.

Na mijn studententijd en actieve periode als wedstrijdzwemmer, ben ik in 2001 in het onderwijs terecht gekomen.
Van schrijven kwam nog niet zo veel. Bij toeval ben ik in december 2011 begonnen met het regelmatig schrijven van columns. Ik las in dagblad Metro een oproep, waar ze op zoek waren naar een lezerscolumnist. Ik zag het als een uitdaging om dit te proberen en ben vanaf die tijd wekelijks één of meerdere columns gaan schrijven.

Dit resulteerde al gauw in een publicatie van mijn column, over 'het einde der tijden', in dagblad De Pers (inmiddels een online platform voor journalisten, TPO Magazine). Een maand later verscheen mijn eerste lezerscolumn in dagblad Metro. Daar volgden veel leuke reacties op, iets wat motiveerde om door te zetten en verdere kansen en mogelijkheden aan te grijpen!

Een vast vervolg kwam er door de vacature van Volnieuws. Zij wilden graag regelmatig en op vaste basis een column van mij publiceren. Ook kreeg ik hierna de kans om, na het stoppen van dagblad De Pers, voor het online vervolg hiervan te gaan schrijven: De Nieuwe Pers (DNP). Dit was het eerste online platform ter wereld, waar men zich kon abonneren op losse artikelen van schrijvers. Een ultieme kans, die ik uiteraard meteen heb aangegrepen! Hier heb ik tien maanden wekelijks een column voor mogen schrijven.
Tevens werd ik, na enkele lezerscolumns te hebben ingezonden, in mei van 2013 ook benoemd als vast columnist voor Schrijverspunt en hebben er enkele stukken van mijn hand op HP/DeTijd gestaan en in dagblad De Limburger.

Ik probeer in mijn columns op een herkenbare en creatieve manier te schrijven over maatschappelijke thema's, actualiteiten en herkenbare dagelijkse situaties. Hierbij schrijf ik tegenwoordig ook veel opiniecolumns en probeer ik zaken op een dusdanige manier te bekijken en te beschrijven, die men soms niet verwacht.

Naast het schrijven van columns voor de diverse media, ben ik tevens op 11 oktober 2013 gestart met het 'Metro's 365 Happylines Project.' In dagblad Metro is er sinds begin oktober een plek op de voorpagina vrij gemaakt om een zogenaamde 'happyline' te schrijven/tekenen voor degene die na jou de krant krijgt te zien.
Een happyline is een spreuk, gedachte, korte zin, woord en/of tekening die iemands dag goed kan maken. Ik maak hierbij gebruik van teksten, oneliners, quotes, woordgrappen en cartoons, die ik schrijf/teken met balpen en waar ik soms ook plaatjes uit kranten/tijdschriften in verwerk. Elke dag maak ik van de desbetreffende happyline voor die dag een foto en die plaats ik op Facebook (www.facebook.com/happylinesproject) en Twitter. Tevens verschijnen ze dagelijks op de Metro-site.
Het project loopt een jaar, dus tot aan 11 oktober 2014.
Aan het einde van de rit hoop ik een uitgever te hebben gevonden, die mijn 365 happylines wil bundelen of wil uitgeven als scheurkalender.
Ik zie dit als een mooie combinatie van mijn werk als creatief docent en schrijver.

Met deze informatie hoop ik dat u een goed beeld heeft gekregen van mijn activiteiten als columnist in het algemeen en voor Schrijverspunt in het bijzonder.
Ik wens u tot slot veel schrijf/leesplezier!
Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap