Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

avatar565 95fbfa86499c6156a2f2bb52b5d2ee61Het was in de zomer van 2012 dat ik besloot eens werk te gaan maken van het schrijven. Het zal geen toeval zijn dat dit rond mijn 30e
verjaardag was. Tot dan toe was ik wel al met schrijven bezig geweest, maar ik had nog weinig aan anderen laten lezen. Nu nam ik een duik in het diepe en maakte een website waar ik meteen wat van mijn schrijfwerk op zette.

Wel deed ik al sinds 2009 mee aan NaNoWriMo. Voor wie het niet kent: National Novel Writing Month is een internationaal project waarbij
elk jaar duizenden schrijvers, zowel amateurs als professionals, in de maand november een boek van 50.000 woorden proberen te schrijven.

Aan het resultaat van mijn eerste NaNo in 2009, Het Verloren Volk, had ik in de jaren erna al wat gesleuteld en geschaafd. Dat besloot ik nu helemaal af te maken, om het boek in eigen beheer uit te geven.

Intussen deed ik aan schrijfwedstrijden mee. In eerste instantie vond ik dat vooral leuk omdat een opdracht of thema je op verrassende
ideeën kan brengen. Daarnaast heb ik heel hard een deadline nodig, omdat ik anders nooit ergens aan begin. Daar zijn inzendtermijnen van wedstrijden heel goed voor.

Maar mijn deelname aan schrijfwedstrijden leverde ook meteen mooie resultaten op. Op de Delftse Dag van het Schrijven in september mocht ik mijn ingezonden dialoog over Inspiratie voordragen en won ik de 2e prijs. Tegelijkertijd hoorde ik dat mijn verhaal van een andere wedstrijd voor de verhalenbundel 'Ik feliciteer je' geselecteerd was. Mijn eerste publicatie!

Vlak daarna had ik dan echt mijn eerste eigen boek Het Verloren Volk in handen. Een jeugdavonturenroman waarin drie mensen van verschillende volken samen in een avontuur belanden. Sanne is een Laan, Robbie is een Dooger en Kees is een Weer. Zowel de drie hoofdpersonen als alle achtergebleven familie en vrienden moeten leren samenwerken om dit avontuur tot een goed einde te brengen. Intussen komt de legende van het verloren volk weer bovendrijven.

Nadat ik alles had geleerd over opmaak, indeling en kaftontwerp heb ik het boek in eigen beheer uitgegeven via Pumbo. Daarbij maakte ik ook meteen boekenleggers en ik gaf mijn website een bijpassend ontwerp. Op 22 november 2012 presenteerde ik vol trots mijn boek met een heuse boekpresentatie in de Voorburgse bibliotheek. Ik vertelde over het ontstaan, het schrijven en het uitgeven. En natuurlijk heb ik boeken verkocht en gesigneerd.

Inmiddels heb ik nog twee andere wedstrijdverhalen in bundels gepubliceerd. Mijn tweede boek komt er ook een keer aan, maar het kan nog even duren. Ik wil in elk geval dat hij beter is dan mijn eerste boek en daar is nog wat werk voor nodig. Het is soms lastig tijd vrij te maken om aan dat manuscript te werken, omdat ik steeds leuke schrijfwedstrijden vind, of ik wil weer een column voor op mijn website, of ik wil meedoen aan een schrijfworkshop of -cursus. Er is altijd wat te schrijven en dat leidt zo af van het schrijven!

Er is genoeg te lezen op www.ingehulsker.nl.

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap