Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

844 54f8552253776De altijd onverbiddelijke waarheid adviseert me vriendelijk doch dringend te bekennen dat ik op deze site terecht ben gekomen om mee te doen aan de verhalenwedstrijd 'jeugd'. Maar aangezien ik niet kan beloven dat ik hier niet meer ga schrijven (en lezen), zal ik me even netjes voorstellen.

Ik ben Arjan van den Berg en loop inmiddels 27 jaar rond op deze aardbol. Ik schreef op de basisschool al verhaaltjes en sindsdien ben ik blijven pennen, al doe ik dat tegenwoordig vooral met het toetsenbord.

In de loop van de jaren ben ik ook columns, poëtische schrijfsels, autobiografische teksten en langere verhalen aan het digitale papier gaan toevertrouwen.

Ook houd ik een blog bij (https://wildcarddejournalist.wordpress.com/) , waar ik meerdere keren per week iets voor schrijf. Dat kan een stukje zijn over mijn verleden, mijn opleiding, een ontmoeting, een gedachte – of een verhaal.

Af en toe schiet me een titel te binnen die op de een of andere manier blijft hangen. (Help, de wereld vergaat niet, - Ach, dat lezen ze toch niet - Doe geen moeite, wij zijn al gek - Over koetjes en kalverliefde - Dat zijn zo van die dingen...). Soms wil ik gewoon iets schrijven om de routine erin te houden en komt er vanzelf iets naar boven of loop ik al langer met een idee rond.

In de eerste plaats schrijf ik vooral voor mezelf, om alle gedachten, indrukken, gevoelens en informatie in mijn hoofd en hart een plek te geven. Daarnaast vind ik het boeiend om in de huid van fictieve personages te kruipen en hen in gesprek met elkaar te laten gaan.

Ik heb een nog niet afgeschreven verhalen 'liggen', vooral omdat ik meestal niet weet waar ik heen wil en mijn personages blijven 'steken' in discussies en filosofische mijmeringen. Ik doe daarom graag mee aan verhalenwedstrijden, omdat ik me dan aan een deadline moet houden en het makkelijker is om een plot te bedenken voor 1000 woorden dan een heel boek.

In 2008 heb ik met 'Dimitri' de tweede prijs gewonnen met de 'Schrijf een winterverhaal'-wedstrijd van Schrijven Magazine.

Ik heb de opleiding Journalistiek gevolgd en met succes afgerond.

Interviewen is wat mij betreft een van de leukste onderdelen van het vak. Ik houd ervan om naar de persoonlijke verhalen van mensen te luisteren, door te vragen tot ik weet wat ik wil weten, terwijl mensen tegelijkertijd het terechte idee hebben dat ze echt hun verhaal kunnen doen. Het mooiste is dan als ze zich naderhand in mijn stukken herkennen, wat eigenlijk altijd wel het geval is.

In mijn blogs probeer ik mijn lezers ook iets mee te geven: een mooie gedachte, inspiratie, moed of een compliment. Ik ben niet zo'n fan van grote voorbeelden en op schrijversgebied heb ik die ook niet. Ik schrijf wat er in me opkomt, wat past bij wat ik te delen heb en wie ik ben, naast levenskunstenaar en journalist: een schrijver.

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap