Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

moniquehendriks
Mijn naam is Monique Hendriks, geboren in 1971 te Goirle (Brabant). Mijn eerste, hilarische epistel ging over een koning die alsmaar winden liet. Ik was toen een jaar of zeven. In mijn jeugd schreef ik graag gedichten. Later kregen genoteerde woorden een serieuzere vorm. Ik verdiepte me in paranormale zaken en schreef een aantal artikelen voor een spiritueel tijdschrift. Voor mijn praktijk ontwikkelde ik diverse thuisstudies. Daarna deed ik een poging tot het schrijven van een toneelstuk. Toen het goedgekeurd werd voor opname in het bestand van toneeluitgeverij Grosfeld, sprong ik een gat in de lucht. Het idee dat mensen van toneelverenigingen alle moeite doen om teksten van mijn hand uit het hoofd te leren, is bijzonder. Er volgden nog een vijftal toneelstukken van mijn hand, in diverse genres, welke allen geschikt waren voor uitgave. Een sterke kant van mij is het uitdiepen van dialogen en monologen. Dit is heel bruikbaar voor het genre waar mijn hart ligt, namelijk fictie.
 
Spiritualiteit en vreemde zaken geven het leven net dat tintje extra, waardoor de wereld in een breder perspectief geplaatst kan worden. Ik citeer in dit verband graag de natuurkundige Albert Einstein: "De mens die zich omringt met feiten, niet toestaat dat hij verrast wordt, geen flits van intuïtie kent, geen veronderstellingen maakt, geen risico neemt, leeft in een afgesloten cel." Het is heerlijk om jezelf door buitenzintuiglijke facetten van het leven te laten verrassen.
Ik ben geen fan van verhalen over elfjes en draken. Mijn fictieboek “Over nevels en geesten…”, betreft een verhaal dat echt gebeurd zou kunnen zijn. Ik schrijf graag over vreemde wendingen in levens van gewone mensen.
Joost Zwagerman is een schrijver die mij intrigeert. Vooral de manier waarop hij karakters uitdiept en tot leven brengt, spreekt me erg aan. Auteur Ffyona Campbell, die op prachtige wijze landschappen beschrijft, waardoor je door haar woordkeuzes de geuren kunt ruiken van een gebied waar je zelf nooit geweest bent, vind ik zeer boeiend.
Het fictiegenre vind ik overwegend eenzijdig. Veel verhalen hebben een vergelijkbaar plot. Meestal betreft het iemand met bijzondere gaven die een vreemde opdracht krijgt en uiteindelijk de wereld redt.
Door afwijkende verhaallijnen met verrassende wendingen, waarbij de realiteit niet geheel uit het oog verloren wordt, hoop ik een aanvulling te zijn op het huidige fictieboekenbestand.
 
Altijd heb ik een notitieboek bij de hand. Iedere ingeving of zin die in mijn hoofd schiet en alle momenten die ik mooi vind om later uit te werken, noteer ik nauwkeurig. Eigenlijk ben ik altijd aan het schrijven, in mijn gedachten, in mijn notitieboek en achter mijn computer.
Ik vind het aangenaam om te schrijven over onderwerpen waar nog niet veel over is geschreven. Zo is een hoofdpersonage in mijn boek “Over nevels en geesten…” een ectoplasmamedium. Deze vorm van fysiek mediumschap is zelfs in spiritistische kringen niet zo bekend.
 
Schrijven is een hobby waarvan ik deels mijn werk heb gemaakt. Ik vind het heerlijk om weg te dromen in mijn eigen verhalen. Ik heb een hekel aan vastomlijnde structuren en behoor tot de organische schrijvers. Ieder verhaal krijgt vanzelf vorm. Ik laat me door mijn gecreëerde personages meeslepen in allerlei wendingen, zonder dat ik vooraf weet hoe mijn verhaal afloopt.
Zowel in het dagelijkse leven als gedurende mijn schrijfwerkzaamheden neem ik de ruimte om ideeën tot bloei te laten komen. Wanneer ik ’s nachts inspiratie heb, sta ik op om achter de computer plaats te nemen. Ik heb daar alle mogelijkheid toe sinds mijn man en ik het roer omgooiden en ons drukke Brabantse leven verruild hebben voor een rustiger bestaan in het mooie Zeeuws-Vlaanderen.
Ik schrijf graag in een stille omgeving omringd door mijn dieren, zonder afleidende achtergrondgeluiden van langsrijdende auto’s of roepende mensen op straat.
In mijn woonplaats Kloosterzande heb ik alle rust gevonden om mijn ideeën voor spannende fictieverhalen uit te werken. Alle positieve reacties die mijn debuut opleverde, moedigen mij aan om door te gaan.
 
Monique Hendriks – Auteur: “Over nevels en geesten…”

Greendycke Publishing

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap