Auteur in de Spotlight

Ook als auteur in de spotlight?

Leden kunnen zichzelf als auteur in de spotlight zetten.
  • Door eerst in te loggen  kun je jezelf hier toevoegen als auteur in de spotlight. Lees eerst s.v.p. de volgende toelichting!
  • Toelichting :
    • Vul bij 'Titel' een titel in. (We adviseren je om je eigen naam/pseudoniem te gebruiken).
    • Voeg je tekst toe in het tekstblok en bewerk de tekst desgewenst.
    • Meer invullen is niet noodzakelijk. Klik alleen nog op--> Opslaan.
  • De eerste keer is de pagina niet gelijk zichtbaaar. Na publicatie kun je de pagina onbeperkt wijzigen en aanvullen. 
 Hierklikken

Je persoonlijk menu (Eerst inloggen!)


Verder selecteren in deze rubriek?
In het menu van 'SCHRIJFTIPS' vind je alle mogelijkheden!

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
413 4f634dfde8f80
Hallo daar. Ik ben Sofie De Braekeleer en ik maakte mijn ouders als kind al horendol met mijn fascinatie voor taal. Ik las overal en altijd, op de fiets, in bad, ... Toen mijn mama me verbood om aan tafel te lezen, begon ik te lezen wat er zoal in verschillende talen op melkdozen en botervlootjes stond. Totaal verslaafd aan letters.

Toen ik zeven was, schreef ik een gedichtje waarvan mijn ouders prompt vroegen waar ik het gevonden had. Rare vraag, het kwam gewoon uit mijn hoofd. In het middelbaar schreef ik op verzoek verhaaltjes met mijn vriendinnen in de hoofdrol. Melige bakvisachtige liefdesverhalen waren het toen... Tot ik een verhaal schreef over vluchtelingen tijdens de oorlog en zo mijn eerste publicatie vasthad. In Top Magazine. Mijn hele tienertijd schreef ik gedichten, vrolijke, maar ook melancholische. Eenmaal ik de brug naar de twintig gemaakt had, werden de gedichten grotendeels aan de kant geschoven en keerde ik terug naar verhalen. In eerste instantie kortverhalen, aangezien ik de short stories van Rosamunde Pilcher had leren kennen en die wel tof vond.

Tijdens een tweejarig verblijf in Polen schreef ik een artikel voor een paar Belgische kranten over de impact van de dood van ‘hun’ Poolse paus. Ook columns begonnen mijn aandacht te trekken. Ik las graag spitsvondige columns en vond het een uitdaging om zelf te proberen om bondig en grappig uit de hoek te komen. Op Twitter probeerde ik mijn schrijfstijl te oefenen door te proberen om spitsvondig uit de hoek te komen binnen de marges van een korte tweet. De dolle capriolen van mijn peuter zijn daar vaak mijn inspiratiebron. Of ik er iets van bak? Daar mag je zelf over oordelen op http://twitter.com/#!/SofieBraekeleer

Mijn eerste column Twee maten en twee gewichten is eind augustus 2012 gepubliceerd op Schrijverspunt. Ook in de Valentijnbundel van Jaylen Books kan je iets van me terugvinden, namelijk LISA, een kortverhaal. In de bundel Zomertijd 2 van Jaylen Books vind je dan weer “Een dagje op de lange muur” van mijn hand. Aangezien enkele van mijn voorliefdes Fantasy en Science Fiction zijn, probeer ik momenteel vooral verhalen uit in die stijl. Die verhalen geven mij veel plezier en hopelijk op een dag ook aan anderen.

Pin It

schrijversplekwelkom

Inloggen / Uitloggen / Registreren

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018