Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

Je boek zelf uitgeven

Annekeijzer

Hallo collega’s. Ik ben Anne Keijzer en ik ben in 2002 met schrijven begonnen. Eerst waren het recensies, columns en artikelen; allemaal korte baan werk. Later trok ik de stoute schoenen aan en waagde mij aan een roman. Die kwam in 2009 uit onder de titel Harthonger.

Op de Universiteit Maastricht ontdekte ik de liefde voor het schrijven. Het is heerlijk om te doen, maar het is meer dan dat. Schrijven gaat verder dan drijfveer en passie: het maakt me gelukkig. De flow doet volgens mij iets met de hersenen. Welke stofjes zouden er vrij komen? Schrijven is een tijdelijke vlucht uit de werkelijkheid, schrijven is het sorteren van gedachten, het is kunst en meditatie in één (vrij naar Maurice Meijers). Grote voorbeelden heb ik niet, maar auteurs als Kader Abdolah, Jacques Vriens en Threes Anna inspireerden me tot de creatie van Harthonger.

Boeken zijn de rode draad in mijn leven, want ik werk(te) als bibliothecaris, docent, redacteur, columnist en recensent. Al meer dan twintig jaar woon ik met man en kinderen in Maastricht.

Het mooiste moment was de publicatie van Harthonger. Het schrijven van een roman is als een symfonie: alles heeft met alles te maken, het moet kloppen. Het vergt heel veel tijd en doorzettingsvermogen om een roman uit te brengen. Je hoofd moet vrij zijn en je dagen zo leeg als een woestijn. Met een eerste roman leg je je ziel op tafel, dat is best eng en daar is veel moed voor nodig. Ik ben er trots op dat rapper Yila een rap maakte op Harthonger. De rap is te beluisteren op https://www.youtube.com/watch?v=urWG8DuQLVo

De reacties op mijn boek zijn overwegend positief, wat ik vooral hoor is dat het moeilijk weg te leggen is. Het leest als een thriller maar heeft de diepgang van een psychologische roman. Toegankelijk en spannend geschreven en goed van structuur en opbouw. Harthonger spreekt niet alleen vrouwen aan, ook mannen lezen het graag. Mensen die een verbroken relatie achter de rug hebben herkennen de emoties, de situaties en de pijn. De vergelijking met de televisieserie Memories wordt wel eens gemaakt: vrouw gaat op zoek naar jeugdliefde om er mee in het reine te komen. Maar wat als die jeugdliefde dood blijkt te zijn? Dan wil je weten wat er is gebeurd.

 

Harthonger

Harthonger is een intense liefdesgeschiedenis vol intriges, verlangen en verraad. De roman gaat over liefde, dood, ziekte, jaloezie, bedrog, woede, wraak, schuld, scheiding, verdriet, geluk, seks en afscheid. Kortom: over het leven zelf.

Als Stella bij toeval ontdekt dat haar jeugdliefde Sel is overleden, gaat er een schok door haar heen. Wat is er met hem gebeurd? En waarom weet zij nu pas dat hij dood is? Als in een film flitsen de sleutelmomenten van hun gepassioneerde verhouding door haar hoofd. Met een kind aan de borst en twee aan haar rok zet ze alles op alles om de antwoorden te vinden. Zo doet ze niet alleen een gruwelijke ontdekking, maar komen ook verrassende kanten van haar ex aan het licht.

www.annekeijzer.nl

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star Blank
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/