auteurindespotlight938x200

annekeijzer

Hallo collega’s. Ik ben Anne Keijzer en ik ben in 2002 met schrijven begonnen. Eerst waren het recensies, columns en artikelen; allemaal korte baan werk. Later trok ik de stoute schoenen aan en waagde mij aan een roman. Die kwam in 2009 uit onder de titel Harthonger.

Op de Universiteit Maastricht ontdekte ik de liefde voor het schrijven. Het is heerlijk om te doen, maar het is meer dan dat. Schrijven gaat verder dan drijfveer en passie: het maakt me gelukkig. De flow doet volgens mij iets met de hersenen. Welke stofjes zouden er vrij komen? Schrijven is een tijdelijke vlucht uit de werkelijkheid, schrijven is het sorteren van gedachten, het is kunst en meditatie in één (vrij naar Maurice Meijers). Grote voorbeelden heb ik niet, maar auteurs als Kader Abdolah, Jacques Vriens en Threes Anna inspireerden me tot de creatie van Harthonger.

Boeken zijn de rode draad in mijn leven, want ik werk(te) als bibliothecaris, docent, redacteur, columnist en recensent. Al meer dan twintig jaar woon ik met man en kinderen in Maastricht.

Het mooiste moment was de publicatie van Harthonger. Het schrijven van een roman is als een symfonie: alles heeft met alles te maken, het moet kloppen. Het vergt heel veel tijd en doorzettingsvermogen om een roman uit te brengen. Je hoofd moet vrij zijn en je dagen zo leeg als een woestijn. Met een eerste roman leg je je ziel op tafel, dat is best eng en daar is veel moed voor nodig. Ik ben er trots op dat rapper Yila een rap maakte op Harthonger. De rap is te beluisteren op http://www.youtube.com/watch?v=urWG8DuQLVo

De reacties op mijn boek zijn overwegend positief, wat ik vooral hoor is dat het moeilijk weg te leggen is. Het leest als een thriller maar heeft de diepgang van een psychologische roman. Toegankelijk en spannend geschreven en goed van structuur en opbouw. Harthonger spreekt niet alleen vrouwen aan, ook mannen lezen het graag. Mensen die een verbroken relatie achter de rug hebben herkennen de emoties, de situaties en de pijn. De vergelijking met de televisieserie Memories wordt wel eens gemaakt: vrouw gaat op zoek naar jeugdliefde om er mee in het reine te komen. Maar wat als die jeugdliefde dood blijkt te zijn? Dan wil je weten wat er is gebeurd.

 

Harthonger

Harthonger is een intense liefdesgeschiedenis vol intriges, verlangen en verraad. De roman gaat over liefde, dood, ziekte, jaloezie, bedrog, woede, wraak, schuld, scheiding, verdriet, geluk, seks en afscheid. Kortom: over het leven zelf.

Als Stella bij toeval ontdekt dat haar jeugdliefde Sel is overleden, gaat er een schok door haar heen. Wat is er met hem gebeurd? En waarom weet zij nu pas dat hij dood is? Als in een film flitsen de sleutelmomenten van hun gepassioneerde verhouding door haar hoofd. Met een kind aan de borst en twee aan haar rok zet ze alles op alles om de antwoorden te vinden. Zo doet ze niet alleen een gruwelijke ontdekking, maar komen ook verrassende kanten van haar ex aan het licht.

www.annekeijzer.nl

Pin It

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Nieuwe leden van Schrijverspunt

Schrijver, Meedoen schrijfactiviteit, Lezer
Boekentips

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'Zoeken en vinden op Schrijverspunt' hierboven. Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen.

Schrijverspunt

Ik heb een vraag/opmerking voor de redactie van Schrijverspunt.


Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Ik heb een vraag/opmerking voor Schrijverspunt Clusteruitgeverij


Uitgever Schrijverspunt

Ik heb een vraag/opmerking voor Uitgever SchrijverspuntWil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Naar de Schrijversplek?

Op de Schrijversplek zijn de laatste nieuwtjes te vinden, kun je een blog of video toevoegen, je boekpresentatie melden, contact leggen met andere leden, etc.

Klik hiernaast op de afbeelding van de Schrijversplek!

De webwinkel van Schrijverspunt

Voor bezoekers en leden van Schrijverspunt, maar m.n. ook voor deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is hebben we naast deze website ook een online winkel.

klikhier om onze webwinkel te bezoeken!

Zoeken en vinden op Schrijverspunt

klikhier om de veelgestelde vragen en antwoorden te bekijken.

klikhier om iets te zoeken op Schrijverspunt!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft als motto niet voor niets "Voor schrijvers, door schrijvers". Als clusteruitgeverij hanteren we daardoor vrijwel altijd de laagste tarieven. Een clusteruitgeverij - het woord zegt het al - clustert titels van zelfuitgevende auteurs en kleine uitgeverijen bij de aansluiting bij CB. Door het volume worden de kosten door meerdere deelnemers gedragen.

klikhier om Schrijverspunt Clusteruitgeverij te bezoeken!

Uitgever Schrijverspunt

Naast schrijversplatform en clusteruitgeverij is Schrijverspunt zelf ook uitgever. Onze missie is om debuterende en nog onbekende auteurs een kans te geven. We vinden namelijk élk voltooid manuscript een prestatie en de moeite waard om gelezen te worden.

klikhier om naar uitgever Schrijverspunt te gaan!
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.