Auteur in de Spotlight

Ook als auteur in de spotlight (Klik hier!).?

Leden kunnen zichzelf als auteur in de spotlight zetten.
Door eerst in te loggen (zie hoofdmenu) kun je op de volgende button klikken om jezelf als auteur in de spotlight toe te voegen:

Een artikel toevoegen 
  • Vul bij 'Titel' je eigen naam/pseudoniem in.
  • Na publicatie kun je de pagina onbeperkt wijzigen en aanvullen
  • Je inzending is niet gelijk zichtbaar, maar meestal wel dezelfde dag.
Tijd voor een column?

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

RaymondZachariasseMijn naam is Raymond Zachariasse en ik noem mijzelf een creatief schrijver. Dit houdt in dat ik naast het schrijven ook teken en graag deze twee combineer.

Al sinds de lagere school teken ik en verzin daarnaast allerlei avonturen. Pas op latere leeftijd heb ik echt wat gedaan met het laatste en nu is mijn eerste kinderboek "Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur" een feit.

Het boek is gedeeltelijk gebaseerd op mijn eigen jeugd en het liefst verwerk ik veel van mijzelf in mijn boeken en hoop er mensen mee te inspireren. Mijn directe omgeving reageert in ieder geval positief op mijn boek en ik hoop iedereen in de directe toekomst weer te kunnen verrassen met nieuwe spannende verhalen.
Als schrijversvoorbeelden noem ik Roald Dahl en J.K. Rowling. Zij verwerken fantasie met een vleugje humor en originele ideeën. Dit is iets wat ik ook probeer te doen in mijn verhalen.
Als schrijver ben je altijd bezig. Schrijven is niet iets wat ik elke dag doe, maar in mijn hoofd bruist het van de ideeën die een verhaal zoeken. Overal waar ik kom, doe ik inspiratie op en meestal probeer ik die inspiratie te vangen in een paar steekwoorden om ze later te kunnen verwerken in een verhaal. Het is een moeizaam proces, maar als het verhaal echt een boek is geworden, dan kan ik alleen maar terugkijken op een lange en erg bevredigende weg. Eentje die ik maar wat graag nog een keer wil nemen.
Een advies voor andere beginnende schrijvers is dan ook om gewoon door te gaan met schrijven en vooral jezelf te blijven. Je zult altijd tegenslagen vinden op je weg, maar ook de beloning komt er altijd. Het maakt niet uit als de teksten niet helemaal perfect zijn. Het gaat om de voldoening die je er zelf uithaalt. Er zijn boeken vol geschreven met regels over het schrijven, maar uiteindelijk is het verhaal je eigen verhaal, je eigen kindje. En het belangrijkste is dat je er zelf achter staat.
Ik heb nog wat verhalen op stapel staan. Ook een vervolg voor Flora Bellefleur. En er is zelfs een idee voor een "volwassen" roman, maar het meeste zal toch geschreven worden voor kinderen, omdat zij de toekomst hebben en nog het meest zichzelf zijn.
Net zoals de meeste schrijvers hoop ik toch enige bekendheid te verwerven. In een klein land als Nederland is dat niet zo eenvoudig, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Het leven zit vol verrassingen en zolang ik doe wat ik echt leuk vind, ga ik er mee door.
Ik ben ook aanwezig op het World Wide Web en kan onder andere gevonden worden voor twitter op @RZachariasse en via http://raymondzachariasse.wordpress.com/.

Dit artikel delen?
Pin It
Tijd voor een column?
schrijfwedstrijd agenda

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018