Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

LatoyaMoiraeSchrijven is eigenlijk iets heel natuurlijks voor mij. Als ik door drukte of andere dingen een tijdje niet aan schrijven toekom, voelt het echt als een gemis.

Het is iets dat bij me hoort, van kleins af aan.

Op de basisschool begon het al, met verhaaltjes over elfjes en andere magische figuren. Met zestien heb ik mijn eerste "echte" romannetje voltooid en dat heb ik toen ook heel dapper naar een uitgever in Roermond gestuurd (ik woonde toen nog in Sittard). Ik kreeg vrij snel een heel positief antwoord.

Het verhaal was nog niet goed genoeg voor publicatie (wat wil je ook met mijn onervaren zestien jaar toen), maar ze vonden dat ik talent heb voor het schrijven. Er werd mij toen aangeraden naar een schrijversschool te gaan, maar ik had mij al ingeschreven voor de Vertaalacademie. De leuke brief van deze uitgever heeft mij wel ertoe aangezet serieus verder te gaan met schrijven. Niet dat ik ooit zonder had gekund.

Het idee voor 'Het nest van de Harpij' kwam van een van mijn lievelingsfilms: The last unicorn. Een schitterende tekenfilm in de Japanse Animestijl. In die film komt een Harpij voor. Ik vond dat als kind al zo'n gruwelijk, angstaanjagend wezen dat het mij altijd is bijgebleven. Ik ben op een gegeven moment op internet gaan zoeken naar informatie over harpijen. Buiten de gewoonlijke weetjes over de roofvogelsoort harpij en wat Griekse mythologie kwam ik eigenlijk bar weinig tegen. Mooi, dacht ik, dat is alvast een uniek onderwerp. Fantasy gaat al heel snel over draken, elven, dwergen en tovenaars en is daardoor waarschijnlijk een redelijk moeilijk genre. Door voor een Harpij te kiezen, had ik al een originele insteek en hoefde ik nauwelijks bang te zijn dingen van andere auteurs en boeken te kopiëren.

Naast de strijd met dit monsterlijke wezen gaat mijn boek over vriendschap. loyaliteit en ontluikende liefde tussen de drie jeugdige hoofdpersonen Allyn, Justin en James. Alsof die vreemde gevoelens van het volwassen worden nog niet voor genoeg verwarring zorgen, bezit het weesmeisje Allyn ook nog eens bepaalde magische krachten waar ze mee om moet leren gaan. Terwijl Justin en James nog geen flauw benul hebben van het immense gevaar dat hun dreigt, lijkt Allyns lot op de een of andere manier verweven te zijn met de oeroude en machtige Harpij, die het dorpje Yougian langzaam maar zeker nadert.

Buiten schrijven heb ik nog veel meer hobby's. Ik teken en schilder graag en ik speel gitaar en zing. Daarnaast ben ik een grote sportliefhebber en kijk ik graag naar voetbal, tennis, snooker, honkbal en golf. Zelf speel ik badminton en tennis, ga ik wel eens fitnessen en wandel en fiets ik geregeld. Doordat ik thuis werk als freelancevertaler heb ik meestal genoeg tijd voor al deze hobby's, maar zit ik het nog het vaakst gewoon lekker te schrijven.

Mijn website: https://www.latoyameuris.nl/

Dit artikel delen?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap