Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Je boek te koop in alle boekwinkels
Voor € 7.50 per maand
Voor schrijvers door schrijvers
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
De Zwarte Agenda:te koop in elke boekenwinkel
Ook te bestellen in onze webshop
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 

SjoerddejongHier ben ik dan! Ik ben een 34-jarige liefhebbende partner en trotse vader van twee dochters, een bonuszoon en een bonusdochter. Door wat er zich afgelopen decennium in mijn werk en privésituatie heeft afgespeeld heb ik sterk de behoefte om mijn ervaringen te gebruiken om andere mensen te helpen. In mijn loopbaan wil ik graag iets betekenen voor de medemens, hulpverlener dus. Privé wil ik me zoveel mogelijk met mijn gezinnetje bezighouden. Ik ben een echte gezinsman. Ik ben ook van mening dat je enorm veel geluk kunt beleven uit tijd doorbrengen met je gezin.

Schrijven is intussen mijn belangrijkste uitlaatklep geworden in mijn leven. Ik ontdekte per ongeluk dit talent doordat ik een zeer belangrijke ervaring van mijn hart moest. Het begin van mijn schrijfcarrière is het begin van mijn boek "Ze kreeg een vinger. Ze pakte mijn hele llijf." Al van mijn eerste letter op papier kan ik niet meer stoppen.

Tijdstekort is mijn grootste belemmering. Met meer tijd, zou ik al veel meer hebben gepubliceerd. Schrijven is overigens niet vreemd voor me. In mijn carrière als politieagent schreef ik vele processen verbaal. Redenen van wetenschap, omschrijvingen van mijn omgeving en inlevingsvermogen zijn ontwikkelingen die ik daar al liet groeien.

Mijn grootste kracht als schrijver is mijn positieve kijk en het nooit ontbreken van normen en waarden in mijn publicaties. Mijn omgeving waardeert dat enorm en ik zie het bijna als mijn levensmotivatie. Met overtuigingskracht, humor en rechtstreekse bewoordingen weet ik regelmatig lezers op de juiste manier te raken. In plaatselijke kranten publiceerde ik al wat van mijn artikelen waar ik erg leuke reacties op kreeg.

Mijn eerste boek is intussen aan haar tweede druk begonnen. Via de clusteruitgeverij van schrijverspunt is het zelfs bij elke boekhandel in Nederland te koop! Zeer binnenkort zal ik mijn tweede boek presenteren: Mister G. Op mijn website: www.sjoerdjong.nl is van beide boeken een deel te lezen.

Mijn toekomst als schrijver zie ik vooral als uiting van mijn diepste innerlijke gevoelens, recht voor zijn raap en altijd met de juiste achterliggende boodschap. Een column en het schrijven van nog veel meer boeken zijn initiatieven die ik voor ogen heb.

Mijn grootste voorbeeld hierin is Annie M.G. Schmidt. Een ware heldin in het overbrengen van normen en waarden. "Jip en Janneke-taal" zou je kunnen zeggen, maar de diepe achterliggende boodschap die ze aan elk schrijven gaf is zo ontzettend mooi!

Groet Sjoerd de Jong

 

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Reacties  

0 # HerkenningEdwin Bruinooge 19-10-2012 21:07
Kijk eens aan! Een wel heel bekend gezicht! Smile
Melden aan beheerder
0 # Sjoerd!Frédérique de Swart 12-10-2012 19:34
Alleen al door deze introductie van jezelf heb ik de neiging om al je boeken (ook al zijn ze er nog niet) te gaan kopen, al je processen-verba al te gaan lezen, knappe introductie van jezelf en wat lief om bonuskinderen te hebben. Dat klinkt als een eretitel waar elk kind jaloers op kan worden. Klinkt beter dan stief, of half of wat ook...
Melden aan beheerder
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018