Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

Tijd voor een column?

SjoerddejongHier ben ik dan! Ik ben een 34-jarige liefhebbende partner en trotse vader van twee dochters, een bonuszoon en een bonusdochter. Door wat er zich afgelopen decennium in mijn werk en privésituatie heeft afgespeeld heb ik sterk de behoefte om mijn ervaringen te gebruiken om andere mensen te helpen. In mijn loopbaan wil ik graag iets betekenen voor de medemens, hulpverlener dus. Privé wil ik me zoveel mogelijk met mijn gezinnetje bezighouden. Ik ben een echte gezinsman. Ik ben ook van mening dat je enorm veel geluk kunt beleven uit tijd doorbrengen met je gezin.

Schrijven is intussen mijn belangrijkste uitlaatklep geworden in mijn leven. Ik ontdekte per ongeluk dit talent doordat ik een zeer belangrijke ervaring van mijn hart moest. Het begin van mijn schrijfcarrière is het begin van mijn boek "Ze kreeg een vinger. Ze pakte mijn hele llijf." Al van mijn eerste letter op papier kan ik niet meer stoppen.

Tijdstekort is mijn grootste belemmering. Met meer tijd, zou ik al veel meer hebben gepubliceerd. Schrijven is overigens niet vreemd voor me. In mijn carrière als politieagent schreef ik vele processen verbaal. Redenen van wetenschap, omschrijvingen van mijn omgeving en inlevingsvermogen zijn ontwikkelingen die ik daar al liet groeien.

Mijn grootste kracht als schrijver is mijn positieve kijk en het nooit ontbreken van normen en waarden in mijn publicaties. Mijn omgeving waardeert dat enorm en ik zie het bijna als mijn levensmotivatie. Met overtuigingskracht, humor en rechtstreekse bewoordingen weet ik regelmatig lezers op de juiste manier te raken. In plaatselijke kranten publiceerde ik al wat van mijn artikelen waar ik erg leuke reacties op kreeg.

Mijn eerste boek is intussen aan haar tweede druk begonnen. Via de clusteruitgeverij van schrijverspunt is het zelfs bij elke boekhandel in Nederland te koop! Zeer binnenkort zal ik mijn tweede boek presenteren: Mister G. Op mijn website: www.sjoerdjong.nl is van beide boeken een deel te lezen.

Mijn toekomst als schrijver zie ik vooral als uiting van mijn diepste innerlijke gevoelens, recht voor zijn raap en altijd met de juiste achterliggende boodschap. Een column en het schrijven van nog veel meer boeken zijn initiatieven die ik voor ogen heb.

Mijn grootste voorbeeld hierin is Annie M.G. Schmidt. Een ware heldin in het overbrengen van normen en waarden. "Jip en Janneke-taal" zou je kunnen zeggen, maar de diepe achterliggende boodschap die ze aan elk schrijven gaf is zo ontzettend mooi!

Groet Sjoerd de Jong

 

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/