Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

96 533954617d7ccMijn naam is Darina Nykl en 36 jaar geleden kwam ik ter wereld. Toen ik twaalf jaar was, ontdekte ik een nieuwe hobby: schrijven. Geïnspireerd door het dagboek van Anne Frank, probeerde ik zelf ook korte verhalen te schrijven en een dagboek bij te houden. Ik ontdekte dat ik hierdoor goed mijn gedachten en ideeën kon ordenen en inspiratie kreeg om verder te gaan met schrijven. Door te schrijven, creëerde ik een eigen wereld om mij heen.
 
Momenteel schrijf ik naast mijn fulltime baan. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Schrijven doe ik veel in de weekenden, vakanties en vrije dagen. Ik heb altijd een notitieboekje bij me als ik opeens een idee krijg. Ik kijk veel om mij heen en luister goed naar de mensen. Ik kan alleen schrijven als er rust om mij heen is. Zo kan ik mij het beste verplaatsen in het verhaal.
De ene keer gaat het schrijven makkelijker dan de andere keer.
Als ik het gevoel krijg dat het schrijven niet wil, dan neem ik een tijdje afstand van mijn schrijfwerk en ga ik ter afleiding even iets anders doen. Dit werkt altijd bij mij. En ik vind het fijn om met andere mensen van gedachten te wisselen. Ik laat ook altijd mijn verhaal aan iemand anders lezen. Zelf zit ik zo in het verhaal dat ik de zinnen die niet lopen of grammaticafouten over het hoofd kan zien. En research is ontzettend belangrijk. Research voor het schrijven van een boek neemt bij mij een hele belangrijke plaats in tijdens het schrijfproces.
Een paar jaar geleden deed ik mee aan een schrijfwedstrijd van tijdschrift Vriendin en ik won met het zomerverhaal “Het Lavendelhuis.” Dat motiveerde me om door te gaan met schrijven en vorig jaar is mijn eerste (oorlogs)roman verschenen, “De avond die haar leven veranderde”, bij uitgeverij Free Musketeers. Het idee voor dit boek is dertien jaar geleden al ontstaan. Ik heb het manuscript herlezen en zelf geredigeerd. Na het verschijnen van mijn roman, volgde mijn allereerste interview met tijdschrift Vriendin en heb ik mijn eigen website opgezet, www.darinanykl.nl. De reacties van mensen zijn positief. Ook als men opbouwend kritiek heeft, dan luister ik daar goed naar. Dit allemaal ter lering voor mijn volgende boek(en). Men is erg nieuwsgierig naar mijn tweede roman, die heel anders gaat worden dan mijn eerste.
 
Mijn bewondering gaat uit naar de Britse schrijfster Carol Drinkwater. Zij heeft een trilogie geschreven over het kopen van haar huis in Zuid-Frankrijk met bijbehorende olijfgaard. Ze beschrijft de avonturen op haar landgoed, de mensen en de streek zo helder dat je het gevoel hebt dat je er zelf bij bent.
 
In de toekomst hoop ik heel veel boeken te schrijven en mijn grootste droom is dat mijn volgende roman een bestseller gaat worden. Ik ben nu heel anders met schrijven bezig, dan met mijn eerste roman. Ik heb ontzettend veel geleerd (en leer nog steeds!) en ik hoop dit allemaal in mijn tweede roman te kunnen laten zien!
Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap