Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

klaver
Ik ben Nel Klaver-Pirovano en mijn mooie meisjesnaam dank ik aan mijn Italiaanse voorouders. Toch wordt ik in de praktijk gewoon Nel Klaver genoemd. Gewoon omdat dat makkelijker en handiger is.
Ooit was ik een klein meisje dat het liefst met een boekje in een hoekje verstopt zat. De spelletjes van mijn broers en zussen boeiden mij niet in het minst. Lezen dat is wat ik wilde en “men “zegt dat lezers schrijvers worden en die uitspraak die hoort ook bij mij denk ik. Want schrijven en lezen bepalen voor een groot deel mijn dag.Wat lezen betreft ben ik een groot fan van Jan Siebelink en Gerbrand Bakker maar het werk van Philippe Claudel vind ik ook heel boeiend. Schrijven doe ik momenteel nog het liefst kinderverhaaltjes. Ik ben de schrijfster van de Oentje Kalkoentjeboekjes.
Ooit was ik kinderjuf in een land waar het onderwijs van een ander niveau was dan in Nederland. Gebrek aan materiaal bracht mij ertoe zelf verhalen te schrijven en voor te lezen uit eigen werk. Dit vormde de basis voor mijn schrijversschap.
Na mijn terugkeer in Nederland werden mijn gedachten en bezigheden geruime tijd bepaald door andere zaken.
Ik kreeg een drukke baan en was o.a. enthousiast lid van het amateurtoneel.
Toch hield ik het acteren na een aantal jaren voor gezien en ging mij bezighouden met de acteerprestaties van andere verenigingen. Dat betekende dat ik recensies ging schrijven voor de regionale kranten.
Het schrijven van kinderverhalen bleef evenwel als een rode draad tussen mijn werkzaamheden en andere hobby’s doorlopen.
Voor de nodige inspiratie heb ik overigens wel mijn wandelingen nodig.
Kilometers lang, stevig doorstappend, kan ik fantaseren over een onderwerp en er niet de juiste draai aan kunnen geven.
Plotseling zie ik een persoon die afwijkend gedrag vertoont, een hond die lukraak de weg oversteekt of een auto met pech; en mijn fantasie raast onmiddellijk een andere kant uit.
Gevolg: Het verhaal dat mijn hersens in beweging hield is volledig omgedraaid. Als ik huiswaarts keer is datgene waarmee ik op pad ging vergeten en een nieuw verhaal is geboren. En het is dat verhaal dat uiteindelijk in mijn computer uitgewerkt wordt.
Mijn manuscripten kwamen meestal netjes op de plank te liggen totdat ik verhuisde naar dat, wat de droomwens is van velen; een klein boerderijtje met de kippen rond het huis scharrelend en de geitjes in de wei.
En jawel in mijn geval ook kalkoenen.
Ik kwam erachter dat het leuke, gezellige dieren waren die eigenlijk mooi van lelijkheid zijn.
Eng?
Helemaal niet eng.
Wel heel vriendelijk, heel eigenwijs en heel erg lief !
Kortom een boek waard!
Ooit volgde ik een cursus creatief schrijven, om daarna een “echt grote mensenboek” te willen schrijven.
Dat was mijn doel maar toen de kalkoenen op mijn pad kwamen, gingen die echt voor.
En ik werd de schrijfster van kinderboeken.
Het resulteerde in de Oentje Kalkoentjeserie, 3 geïllustreerde voorleesboekjes voor kinderen vanaf 4 jaar.
De illustraties verzorg ik niet, dat doet kunstschilder Berry voor me en samen maken we er een kleurrijk en gezellig geheel van.
In de toekomst wil ik meer kinderboeken schrijven niet alleen over Oentje want er zijn nog veel meer leuke onderwerpen!
Maar dat ene “grote mensen boek” dat moet er toch ook ooit eens van komen!!

 

Nel Klaver

 

 

 

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap