Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

RompOp mijn website schrijf ik: "Schrijven hoort net zo bij mij als mijn krullen. Ik herinner me nog hoe ik als klein meisje geïntrigeerd raakte door de woorden in een krant. Het leek me geweldig om te kunnen begrijpen wat die woorden vertelden. Toen ik dat eenmaal kon, ontdekte ik dat lezen erg leuk is, maar dat ik schrijven nog fijner vond. Sindsdien schrijf ik waar en wanneer ik maar kan. Een leven zonder pen kan ik me dan ook niet meer voorstellen."
 
Schrijven, zo blijkt uit bovenstaand citaat, hoort bij mij. Het verrijkt mijn leven en is een van de dingen die ik heerlijk vind. Die pen is natuurlijk figuurlijk bedoeld, want hoewel ik altijd een pen binnen handbereik heb - je weet nooit wanneer je door een geweldig idee overvallen wordt - breng ik als tekstschrijver, vertaler en columnist veel tijd achter mijn pc door.

Als lezer houd ik niet van langdradige teksten met extreem veel details. Daarnaast wil ik verrast worden en geboeid blijven door wat ik lees. Daarom ben ik voor mijn werk als tekstschrijver altijd op zoek naar de juiste woorden, die de essentie van een tekst perfect weergeven. Pas als dat laatste mij gelukt is - en dat duurt soms wel even - ben ik tevreden. De voortdurende zoektocht naar mooie woorden en uitnodigende zinnen verveelt nooit. Toch brengt het schrijven in opdracht diverse beperkingen met zich mee. Wat ik vind, voel of denk, doet dan bijvoorbeeld niet ter zake. Daarom ging ik op zoek naar een vorm, waarin ik me helemaal uit kan leven op schrijfgebied.

Door mijn voorliefde voor korte en krachtige teksten, bleek het schrijven van columns goed bij mij te passen. Ik ben niet iemand die met modder gooit of anderen probeert af te branden. Liever blijf ik dicht bij mezelf. Mijn columns gaan over herinneringen aan dierbaren, grappige voorvallen, geplande en toevallige ontmoetingen en het leven als alleenstaande moeder. Mijn dochter vormt vaak ook een mooie inspiratiebron. De ruwe tekst heb ik meestal al snel klaar; daarna begint het 'ambachtelijke schrijven', zoals mijn voormalige schrijfcoach dat noemt. Ik schrap, herschrijf, herschik en vraag me af of ik de essentie van wat ik wil vertellen, heb weten te vatten. Pas als een column naar mijn smaak perfect is, publiceer ik hem op mijn weblog.

Aanvankelijk waren mijn columns alleen online te lezen, maar toen mij de kans geboden werd, de mooiste te bundelen en in boekvorm uit te geven, greep ik die natuurlijk. Met beide handen. Eind mei van dit jaar verscheen 'Na de splitsing rechtdoor'. De reacties die ik van lezers ontvang zijn hartverwarmend. Hoewel hun roep om een vervolg mijn schrijversego streelt, heb ik nog geen concrete plannen voor een tweede deel; eerst maar eens zien waar dit debuut me brengt.

Ondertussen blijf ik wekelijks een nieuwe column publiceren en werk ik verder aan mijn eerste roman. Klaar met schrijven ben ik dus nog lang niet. En alleen die gedachte al, vind ik heerlijk!

Boek / Boektrailer

 

{plusone}

 


Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap