Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

Vanaf mijn eerste ademstoot woon ik in het Groene Hart van Nederland, lekker centraal en dichtbij de grote steden Utrecht en Amsterdam. Handig, zeker tijdens mijn vele werkzame jaren waarbij ik voor commerciële activiteiten het hele land doorkruiste. Heerlijk, wanneer ik direct uit huis de natuur in fiets. Tochten maak langs de rustgevende bochten van de Amstel, dromerig de pedalen beweeg door de talloze natuurgebieden en geniet van de Vinkeveense plassen met vrolijke bootjes en o zo mooie luchten. Wandelen vind ik ook fijn en daarnaast is een van mijn favoriete bezigheden: zitten. Op zonnige dagen een terrasje pikken met een wijntje en een hapje kan ik uren volhouden. Sowieso ben ik redelijk bourgondisch aangelegd. We hebben in het Groene Hart uitstekende restaurants, dus wanneer de portemonnee het toelaat ga ik graag uit eten. Mijn eigen niet onverdienstelijke kookkunst toon ik met plezier aan vrienden, waarbij tijdens urenlang tafelen we gezellig bomen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Veelal klinkt op de achtergrond een muziekje. Ik hou van klassiek, waardeer verschillende muziekstijlen en zing enthousiast keihard mee op nummers uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.

Naar het theater ga ik voor ballet, muziek of toneel, het kan me allemaal boeien.
Bridgen en yoga zijn mijn wekelijkse bezigheden. Vrije tijd vul ik met lezen van overwegend thrillers en romans, trek af en toe een legpuzzel uit de kast en voor de rest kraak ik mijn hersenen met breinbrekers en logikwissen.

Misschien is al het bovenstaande wel de motiverende basis waarom ik het allerliefst alleen thuis achter de computer zit. Mezelf volledig laat onderdompelen in een wereld van ideeën, vragen en eindeloos zoeken naar antwoorden. Waar losse woorden zinnen vormen en een verhaal ontstaat. Vervolgens de noeste arbeid van steeds maar weer herschrijven. Tot de dag dat eindelijk de laatste punt is gezet. Dan zonder lezers en kritiek, waarbij ik alleen al door de gedachte onzeker wordt, geniet ik van het resultaat en ben blij, als een kind zo blij. Dit intense gevoel is de reden waarom ik schrijf.
Dit artikel delen?

Graag je mening

Dit artikel is passend in deze rubriek - 0 stemmen
00
Dit artikel handhaven (tzt NIET verwijderen)? - 0 stemmen
00
%

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. HELP ONS MET KIEZEN. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt.Je kunt ook een reactie geven.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap