Auteur in de Spotlight

Ook als auteur in de spotlight?

Leden kunnen zichzelf als auteur in de spotlight zetten.
  • Door eerst in te loggen  kun je jezelf hier toevoegen als auteur in de spotlight. Lees eerst s.v.p. de volgende toelichting!
  • Toelichting :
    • Vul bij 'Titel' een titel in. (We adviseren je om je eigen naam/pseudoniem te gebruiken).
    • Voeg je tekst toe in het tekstblok en bewerk de tekst desgewenst.
    • Meer invullen is niet noodzakelijk. Klik alleen nog op--> Opslaan.
  • De eerste keer is de pagina niet gelijk zichtbaaar. Na publicatie kun je de pagina onbeperkt wijzigen en aanvullen. 
 Hierklikken

Je persoonlijk menu


Meer mogelijkheden?
In het menu bij 'SCHRIJFTIPS' kun je verder selecteren!

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
rikravenNa het uitgeven van mijn debuut moest ik het zien te verkopen. Nu weten we allemaal dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan. Erg belangrijk daarbij is dat de mensen weten dat je een boek hebt om te verkopen. Dus probeer je even voor te stellen dat je tijdens je dagelijkse boodschappen wordt aangesproken door iemand die je vaag kent, een mevrouw waarvan de man juist met pensioen is, de geluksvogel. Het is even kletsen en op een gegeven moment zeg je Ik heb een boek geschreven, en deze mevrouw roept enthousiast: O, dat wil ik hebben! Wat kost het? Natuurlijk verkoop je je boek.

Later besefte ik dat ze waarschijnlijk dacht dat het over mijn roemruchte verleden zou gaan, dat het zou verhalen over de twintig jaar waarin ik geen verhaal meer in me had omdat ik bezig was te herstellen van een coma. Want – laten we eerlijk wezen – waarom zou ik anders een boek gaan schrijven?

Dat zal ik je zeggen: omdat ik het kan. En omdat mezelf zie groeien. Misschien klink ik arrogant, dat is niet de bedoeling, ik ben gewoon dankbaar dat ik eindelijk na twintig jaren doormodderen, mijn talent heb gevonden.

Heel dankbaar. Want ondertussen schrijf ik verhalen, zit ik in de redactie van de verhalenmagazines Pure Fantasy en Pure Thrillers, schrijf ik als correspondent voor een lokaal blaadje en creëer ik romans. Dus ik schrijf niet over mezelf, maar in het genre Fantastiek. Het zegt de meeste mensen weinig tot niets, dus ik vraag ze of ze Stephen King kennen. Het gros heeft daar toch wel eens van gehoord, vaak op filmgebied, maar er is een klik, een herkenningspunt. Daarna zeg ik dat mijn debuut een fantasythriller is en er wordt al bijna begrijpend geknikt.

Mijn debuutroman Bron is een verhaal dat gaandeweg tot stand kwam en dat ik met veel plezier heb geschreven. Je mag verwachten dat ik van plan ben om nog veel bij te leren. Zolang ik leer, net zolang als ik mezelf verbeter, leef ik en geniet ik van het leven. Zolang er mensen zijn die mijn schrijfsels lezen en dat doen met plezier, heb ik nog een reden te schrijven.

Want mijn verhalenbron staat nog niet droog.

Rik Raven

Pin It
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018