Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

Avatar4042 B4b6c915bb61317e1110ece8acfb15a5Wat fijn. Wat ontzettend fijn om mij te mogen begeven tussen gelijkgestemde (schrijvers)zielen. En om jullie te mogen leren kennen. Ik ben Christina Koning. En als je mijn naam googelt, dan worden er zo’n 412.000 resultaten getoond. Niet slecht. En niet zo vreemd. Eigenlijk.

De ‘meest bekende Christina Koning’ is de 54-jarige romanschrijfster met een enorme staat van dienst (en enorm veel bestsellers op haar naam) woonachtig in Engeland. Die persoon ben ik dus niet. Wel ben ik die ‘andere Christina Koning’ die je, wanneer je verder scrolt, in enkele overige hits, tegenkomt. De Nederlandse versie van Christina Koning. Bescheiden. Doch open. En gewoon. Heel gewoon.

Ik ben geboren (op 2 december 1967) en getogen in de provincie Groningen. Ergo: dat maakt mij Gronings, puur en nuchter. Ik woon graag in deze mooie provincie. Samen met mijn vriend, dochter en zoon. Ik werk als juridisch secretaresse op het mooiste, grootste en beste advocatenkantoor van het noorden. Niet arrogant bedoeld. Het is gewoon zo. Op de middelbare school schreef ik al graag. En dan met name gedichtjes. Gedichtjes over hetgeen mij in die periode bezighield.

Het schrijven van verhalen, blogs en columns deed zich pas in een veel later stadium voor. En het was voor mij eigenlijk een noodzakelijk iets. Therapeutisch misschien ook wel. Op 19 april 2014 overkwam mijn dochter een ernstig ongeval. Zij viel van een flat in Rotterdam. Zeshoog. Zij belandde dientengevolge op de intensive care van het Erasmus Medisch Centrum. Dat is gelukkig goed afgelopen. Mijn dochter heeft er niets naars aan overgehouden.

Op het moment dat mijn dierbaren van dit ongeval op de hoogte waren gebracht (het was uitgebreid in het nieuws), ontstond er een tsunami aan sms’jes, appjes, telefoontjes en mailtjes. Als toentertijd alleenstaande, full- time werkende en in Groningen wonende moeder viel het niet mee om een en ander te behapstukken.

In mijn facebookpagina vond ik de oplossing. Eureka! Door het schrijven van al hetgeen wij in die periode tussen Rotterdam en Groningen meemaakten (en het plaatsen van die schrijfsels op facebook) bereikte ik al mijn dierbaren. In één keer. Het schrijven is mij in die periode enorm tot steun geweest. En het schrijven is me eigenlijk nog steeds tot steun. Altijd. En overal. Ik vertrouw graag mijn gedachten en daarmee ook mijn gevoel toe aan het papier, en in deze digitale dwaze wereld: aan het scherm.

Het laat zich dan ook raden dat ik een gevoelsmens ben. En vanuit mijn gevoel vind ik het heerlijk om te schrijven. Om te schrijven over ‘die dingen die mij dagelijks bezighouden’ of beter nog: over ‘die dingen die mij dagelijks raken’. Nog steeds en uitsluitend hobbymatig.

Ook heb ik in den beginne meegedaan aan een Groningse schrijfwedstrijd. Meedingen naar De Jan J. Boerprijs. Ik leverde een Gronings gedicht in en belandde in de top 10. Het gedicht werd opgenomen in een leuk boekwerkje. En ‘de tien top-10 schrijvers’ mochten hun gedicht voor een kleine 300 mensen tellend publiek voordragen. Dat was spannend!

Op deze site hoop ik mooie en mooi schrijvende mensen te ontmoeten die het, net als ik, fijn vinden om elkaars werk te lezen, te beoordelen (alle kritieken zijn uiterst welkom) en natuurlijk om te schrijven, waarbij ik mij in eerste instantie zal focussen op ‘De Terugblik’.  

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/